Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Vad är ett varumärke?

2022-01-27
ssb-gamla-byggnaden

Ett varumärke är ett namn på en vara/tjänst till skillnad mot ett företagsnamn som är namnet på verksamheten. Ofta registrerar man ett värdefullt företagsnamn också som varumärke eftersom kombinationseffekten medför ett avsevärt starkare skydd mot konkurrenter, jämfört med att ha enbart namnet på företaget registrerat.

Utökat skydd

Ett varumärke kan registreras nationellt, inom hela EU eller som Internationellt märke. För enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag finns en särskild fördel med varumärke eftersom ett (svenskt) varumärke gäller för hela riket till skillnad från dess företagsnamn som bara skyddas lokalt för länet.

Läs mer >>

Kontakta oss

Ring, chatta eller maila oss om du har några frågor eller funderingar kring varumärkesregistrering! Vi har öppet alla vardagar 08.00 – 16.30.

Beställ Prisförfrågan

Falun (HK) 023 – 79 23 00
E-post: info@standardbolag.se

Kontakta oss >>

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy