Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Varumärkesskydd


Vi hjälper dig registrera varumärke

Svenska Standardbolag hanterar varumärkesskydd inom såväl Sverige och EU som internationellt. Med oss som varumärkesombud får du hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra varumärkesskydd som möjligt.

Skydda ditt varumärke

Rådgör med oss om hur du bäst skyddar ditt varumärke!

Beställ varumärkesskydd enkelt online!

Vill du hellre ringa? 023 79 23 00

Ta hjälp av ett varumärkesombud


Varumärkesfrågor är ofta komplexa och kostsamma. För att minimera risken att ditt varumärke blandas ihop med andra är det viktigt att göra rätt från början.

Vi hjälper dig med din varumärkesansökan

Med Svenska Standardbolag som varumärkesombud får ni hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra skydd för ditt varumärke som möjligt. Under registreringsprocessen hanterar vi eventuella förelägganden och håller koll på tidsfrister för att undvika dyrköpta misstag.

Har du koll på ditt varumärke?

Varumärket är skyddat i tio år och för att behålla det krävs en förnyelse därefter. Vi hjälper dig att hålla reda på viktiga datum, exempelvis när förnyelse av varumärket måste göras och hanterar eventuella invändningar mot ditt varumärke för att undvika att förlora skyddet i framtiden.

Registrera varumärke - så går det till


  •  

Analys inför varumärkesregistrering

För att minimera riskerna så att din investering inte går till spillo inleder vi alltid med en analys av möjligheterna att registrera ditt varumärke.

  •  

Förslag för bästa varumärkesskydd

Om vi efter analysen ser att utsikterna för att få varumärket registrerat är små kan vi många gånger komma med alternativa lösningar för att uppnå ett bra skydd.

  •  

Registrera varumärke

Efter registrering skett kvarstår vi som ert varumärkesombud och bevakar när det är dags att förnya varumärket. Ett varumärke är skyddat under tio års tid innan förnyelse blir aktuellt.

Vi bistår också med hjälp om det skulle dyka upp invändningar eller liknande mot ert varumärke.

Varför registrera varumärke?


Ett varumärke är kännetecknet för bolagets produkter och/eller tjänster. Likhetsgranskning av varumärken är strängare än likhetsgranskning av företagsnamn.

Registrering av varumärke ger därför ett vidare skydd mot förväxling med andra varumärken och företag.

Lokalt eller regionalt registrerade företagsnamn som exempelvis enskilda firmor och handelsbolag får genom varumärkesregistrering ett rikstäckande skydd.

 

Fördelar med varumärkesregistrering

  • Ger dig rätt att använda varumärket för de varor/tjänster som varumärket är registrerat för.
  • Du får rätt att hindra andra från att använda samma eller förväxlingsbart likt kännetecken för identiska eller relaterade varor/tjänster.
  • Ett registrerat varumärke är en tillgång som kan säljas.
  • Ger möjlighet till royaltyersättning om innehavaren med licensavtal ger någon annan rätt att använda varumärket

Vad kostar det att registrera ett varumärke?


Vi har fasta arvoden för att registrera ett varumärke men registreringsavgifterna varierar mycket beroende på vilken typ av märke som ska registreras och dess skyddsomfång.

I vår tjänst ingår alltid en bedömning av möjligheterna för registrering (dock utan garanti).

Skicka gärna en prisförfrågan så tar vi fram ett kostnadsförslag.

Vilka risker finns med att inte registrera varumärket?


Det finns flera risker med att använda sig av ett varumärke i sin marknadsföring utan att ha det registrerat.

Dels finns det en risk att du gör intrång på redan registrerade märken, vilket kan innebära stora kostnader om du tvingas dra tillbaka ditt namn/logotyp, och i vissa fall kan även vite bli aktuellt.

Dels kan andra kopiera ditt varumärke och skicka in en ansökan och därmed erhålla rätten till det.

Vi hjälper dig att kontrollera om varumärket redan är registrerat.

Varumärkesskyddet gäller i 10 år


Ett varumärkesskydd gör så att inget annat företag kan använda ditt varumärke utan konsekvenser. Med ett varumärkesskydd införskaffar du en uteslutande rätt till varumärket under en tioårsperiod med möjlighet till förlängning med tio år åt gången.

Om någon annan skulle använda ditt skyddade varumärke kan det leda till rättsliga påföljder. Varumärkesskyddet fungerar då som försäkring och ger dig grund för att kunna väcka åtal.

Bevakning av varumärke


Vi kan även hjälpa till med bevakning av ditt varumärke för att göra er uppmärksam på om någon annan försöker registrera ett liknande eller identiskt varumärke. Beroende på varumärkets angelägenhetsgrad kan man välja att ha bevakning i ett eller flera länder/regioner alternativt ”world wide”.

En bevakning via oss innebär att vi rapporterar likhetsträffar samtidigt med en bedömning av hur stor likheten och därmed förväxlingsrisken är. Önskar man därefter gå vidare med en invändning kan vi även hjälpa till med detta.

Kundreferenser


Jecko & Jessie
”Vi är super nöjda! Tusen tack för att ni gjort vårt arbete lättare. Toppen hjälp!”

Umami
”När det gäller er service tycker jag att det fungerat förstklassigt!”

Försäljningschefen
”Snabbt, smidigt och professionellt”

Nyfiken på våra varumärkeskunders produkter/tjänster?


FAQ - Varumärkesskydd


Ett varumärke är ett kännetecken för en tjänst och/eller en produkt som kan bestå av ord, figur eller en kombination därav (s k logotyp).

Både varumärke och företagsnamn är näringskännetecken. Ett varumärke är namnet på ett företags produkt och/eller tjänst, ett företagsnamn är namnet på rörelsen.

Varumärke registreras hos Patent- och registreringsverket. Företagsnamn registreras hos Bolagsverket. Ett näringskännetecken skyddas bäst genom att ha det registrerat både som varumärke och företagsnamn.

Vill du ha kännetecknet även som domännamn bör du registrera domännamnet samtidigt som du registrerar kännetecknet.

Vid ett godkännande av varumärkesskydd från Patent- och registreringsverket gäller skyddet i tio år, räknat från dagen då myndigheten mottagit ansökan. 

Strax innan tioårsperioden löper ut har du möjlighet att förnya ditt varumärkesskydd. Ett varumärke kan förnyas hur många gånger som helst. Som ert varumärkesombud bevakar vi när tiden för förnyelse närmar sig.

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Frågor om
varumärkesskydd?
Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 79 23 00

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!