Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Vad ska jag tänka på när jag startar bolag?


 

Fåmansregler, kvalificerade aktier, lågbeskattat utrymme, 3:12 och gränsbelopp — berör det mig när jag startar aktiebolag?

 

Du får möjlighet att spara skatt om du väljer att starta ditt aktiebolag i år. Om du äger ditt aktiebolag vid ingången av 2021 och omfattas av fåmansbolagsreglerna får du som aktieägare tillgodoräkna dig lågbeskattad aktieutdelning. Utrymmet för den lågbeskattade aktieutdelningen beskattas enbart med 20 %.

 

Äger du redan ditt aktiebolag och bedriver en verksamhet har löneuttaget betydelse för hur stor lågbeskattad utdelning du kan ta ut nästkommande år.

 

 

Beställ aktiebolag

 

Fördelen med att köpa ett lagerbolag (färdigregistrerat aktiebolag) är att verksamheten kan börja fungera på en gång eftersom bolaget har ett organisationsnummer. Läs mer >>

 

Beställ online för snabb hantering, eller kontakta oss så kan vi berätta mer om våra bolagstjänster!

 

Beställ Prisförfrågan

 

Våra kontor:

 

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se

 

Adressuppgifter >>

 

 

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!