Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Risker med att inte registrera varumärke


Det finns flera risker med att använda sig av ett varumärke i sin marknadsföring utan att ha det registrerat.

Vid intrång på någon annans registrerade varumärke riskerar du att orsaka ditt företag stora kostnader pga att ni kan tvingas dra tillbaka ert namn/logotyp. I vissa fall kan även vite bli aktuellt.

När det gäller ditt eget företagsnamn och produkter finns det alltid en risk att andra kopierar namnen om ni inte har gjort en egen varumärkesregistrering. En annan part kan ansöka om att registrera det som varumärke och därmed få rätten till namnet.

Rikstäckande skydd med varumärke

En varumärkesregistrering ger ett rikstäckande skydd för ert företag. Det ger också skydd mot förväxling med andra varumärken och företag då likhetsgranskningen av ett varumärken är strängare än likhetsgranskning av företagsnamn.

Pris på varumärkesregistrering

Vill ni veta vad en varumärkesregistrering kostar eller hur möjligheten att registrera ett varumärke ser ut? För att minimera riskerna för att er investering inte går till spillo inleder vi alltid med en analys av möjligheterna att registrera varumärket. Ni får därefter ett förslag från oss baserat på hur ert varumärke ska få ett så starkt och brett skydd som möjligt.

Med oss som varumärkesombud får ni hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra skydd för ert varumärke som möjligt. Vi finns med under hela processen och håller koll på eventuella förelägganden och tidsfrister för att undvika dyrköpta misstag.

Kontakta oss

Ring, maila eller chatta gärna med oss så hjälper vi er med just ert ärende! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30 och varumärkesavdelningen hittar du på vårt huvudkontor i Falun.

Falun (HK) 023 79 23 00

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!