Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Ändringar i bolag


Behöver du ändra i ditt bolag?

Vi hjälper dig att ändra bolagets räkenskapsår, styrelse, revisor, firmateckning, förbehåll, aktieslag, bolagets adress, namn, verksamhet och/eller säte. Samtliga uppgifter anpassas enligt dina önskemål.

Med vår hjälp får du en snabb och smidig process där vi ordnar med all nödvändig dokumentation och de registreringar som krävs.

Beställ enkelt online!

Vill du hellre ringa? 023 79 23 00

Så här går det till – Ändring i bolag


  •  

Skicka in en förfrågan online eller kontakta oss via mail eller telefon.

  •  

Tillsammans med er kommer vi fram till lämpligt upplägg. Vi upprättar sedan de handlingar som krävs och mailar till er för underskrift.

  •  

Ni signerar handlingarna.

 

  •  

Vi ombesörjer registreringen gentemot Bolagsverket.

Ändra säte och adress


Om företaget byter adress är det viktig att göra en adressändring hos Bolagsverket. Vid enbart adressändring utgår ingen registreringsavgift till Bolagsverket.

Ändra verksamhetsbeskrivning


Om bolaget ska byta inriktning eller utöka sin verksamhet blir det aktuellt att ändra bolagets verksamhetsbeskrivning. Ofta sker ändring av företagsnamn och verksamhet vid samma tillfälle.

Ändra företagsnamn


Bolagets namn måste klart kunna särskiljas från andra företag eller varumärken. Säkrast är att använda för- och efternamn och/eller ortsnamn i kombination med verksamhetsort. Ange gärna alternativa namnförslag. Vill du skydda ett varumärke kan vi hjälpa till.

Ändra styrelse och verkställande direktör


Sammansättningen av bolagets styrelse kan förändras över tid. Det kan gälla ett generationsskifte, nya aktieägare, behov av ny kompetens under företagets utveckling, krav från långivare, sjukdom, etc.

En styrelse ska vara sammansatt enligt reglerna i aktiebolagslagen och det är viktigt att rätt information om bolagets styrelse blir registrerad hos Bolagsverket.

Ändra firmateckning


Enligt lag tecknar styrelseledamöterna alltid bolagets firma gemensamt. Verkställande direktör har alltid teckningsrätt för bolagets löpande förvaltningsåtgärder. I övrigt bestämmer styrelsen hur bolagets firma skall tecknas.

Ändra revisor


Ofta startas aktiebolag utan att någon revisor registreras hos Bolagsverket. Allteftersom företaget växer och förutsättningarna förändras kan en revisor behöva läggas till eller bytas ut.

Ändra räkenskapsår


Ändring av brutet räkenskapsår till kalenderår kan alltid ske utan tillstånd. Vid ändring av kalenderår eller brutet räkenskapsår till annat brutet räkenskapsår erfordras i de flesta fall dispens av Skatteverket.

Ett förlängt räkenskapsår får aldrig omfatta mer än 18 månader.

Ändra aktiekapital


Om du ska göra förändringar i bolagets kapital, exempelvis minskning eller ökning av aktiekapitalet, är det viktigt att all formalia blir korrekt och att ärendet registreras hos Bolagsverket.

 

Vill du snabbt få information om pris?

Ring 023 79 23 00 eller skicka oss en prisförfrågan!

 

 

Att tänka på vid ändring av styrelse


  • En ändring i styrelsen börjar gälla från den tidpunkt då anmälan om registrering kommer in till Bolagsverket. Det gäller även för firmatecknare och Verkställande direktör.
  • Bolaget kan besluta att en styrelseändring ska gälla från en senare tidpunkt.

 

FAQ - Ändringar i bolag

Om bolaget har utökat eller ändrat sin verksamhet så ska verksamhetsbeskrivningen i bolagsordningen ändras och registreras.

Det är viktigt att tänka på att namnskyddet kan förändras när verksamheten ändras eftersom företagsnamnet endast har skydd inom de verksamhetsområden som anges i bolagsordningen.

Styrelsen i ett aktiebolag förändras över tid och det kan bero på ett generationsskifte, nya aktieägare, att bolaget behöver få in ny kompetens för företagets utveckling eller krav från en långivare, etc.

Styrelsen måste vara sammansatt enligt reglerna i aktiebolagslagen och det är viktigt att rätt information om bolagets styrelse blir registrerad hos Bolagsverket.

Den nya styrelsen gäller från den tidpunkt då anmälan om registrering kommit in till Bolagsverket.

Bolaget kan besluta att en styrelseändring ska gälla från en senare tidpunkt.

Lagen kräver att man har minst en suppleant om ordinarie styrelsen består av färre än tre ledamöter. Kravet har sin utgångspunkt i att ett aktiebolag måste kunna ha en fungerande styrelse även om något skulle hända en ordinarie ledamot.

Mer information om våra bolagstjänster? Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 79 23 00

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>