Skydda företagsnamn


Skydda flera företagsnamn på ditt bolag

Vi hjälper dig att registrera Särskilt företagsnamn (bifirma) i befintliga aktiebolag eller när du köpt ett lagerbolag. Särskilt företagsnamn ger ett lika starkt skydd som bolagets huvudnamn.

Beställ Särskilt företagsnamn, samtliga uppgifter anpassas utifrån dina önskemål!

 

Registrera flera företagsnamn med Särskilt företagsnamn


Den tidigare benämningen för att registrera särskilt företagsnamn var bifirma. Vill du skydda flera företagsnamn finns möjligheten att registrera namnen som särskilt företagsnamn.

Ett särskilt företagsnamn kan exempelvis användas för en viss del av aktiebolagets verksamhet under samma organisationsnummer.

Det finns ingen begränsning på hur många Särskilda företagsnamn ett bolag kan ha registrerat. Att registrera ett Särskilt företagsnamn ger ett lika starkt skydd som huvudnamnet på bolaget.

När kan det vara bra att registrera ett Särskilt företagsnamn?


  • När en del av verksamheten ska bedrivas under ett annat namn än bolagets namn.
  • För en affärsidé som därmed också skyddar ett framtida bolagsnamn.

Vi hjälper dig att registrera Särskilt företagsnamn


  • När du köper ett lagerbolag kan du i din bolagsbeställning enkelt göra ett tillägg om att registrera flera företagsnamn.
  • Har du ett befintligt aktiebolag och vill skydda flera företagsnamn?

Registrering av varumärke ger ett ännu bättre skydd


  • Registrering av varumärke ger ett starkare skydd mot förväxling med företag som har liknande namn eller varumärke.

Tips!


Ett bolag kan registrera flera Särskilda företagsnamn, för olika delar av verksamheten.

 

FAQ - Särskilt företagsnamn


Man kan registrera ett eller flera s k särskilda företagsnamn under samma organisationsnummer. Skyddet för sådant namn är lika starkt som bolagsnamnet men knyts till en viss del av verksamheten.

Fördelen ligger i att ett namn på en särskild verksamhetsdel blir skyddat utan att man är tvungen att ha ett eget företag för den verksamhetsdelen. Att registrera ett särskilt företagsnamn ger ett lika starkt skydd som huvudnamnet på bolaget och vid behov kan den även användas som namn på ett nytt företag.

Bolagsverkets benämning på bifirma har ändrats till Särskilt företagsnamn.

Särskilt företagsnamn är ett undernamn i företaget och som inte får ha någon associationsbeteckning. Det särskilda företagsnamnets verksamhet ingår i huvudverksamheten och det krävs inte att officiellt göra någon särskild redovisning för det särskilda företagsnamnets verksamhetsdel.

Vanligen utgör det särskilda företagsnamnet en separat gren av företagets totala verksamhet. Ofta registreras ett särskilt företagsnamn för att skydda ett namn som man eventuellt vill ha på ett nytt företag i framtiden.

Man kan registrera ett eller flera s k särskilda företagsnamn under samma organisationsnummer. Skyddet för sådant namn är lika starkt som bolagsnamnet men knyts till en viss del av verksamheten.

Läs mer om Särskilt företagsnamn >>

 

Har du frågor om Särskilt företagsnamn?
Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 79 23 00

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>