Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Skydda företagets namn som varumärke

2022-06-17

Många är väl medvetna om varumärkets betydelse för stora företag som CocaCola, Tesla, IKEA etc. Företag i den här kategorin har ofta egna juridiska avdelningar som arbetar med befintliga och nya varumärken och vårdar dem för att de ska behålla sitt värde. Man lägger också omfattande resurser på att bevaka sina märken så att ingen annan försöker registrera något liknande varumärke.

Värdefull kombinationseffekt

En del företagare förlitar sig på att man är tillräckligt skyddad genom att bolagsnamnet finns i Bolagsverkets namnregister, men att registrera ett värdefullt kännetecken som både företagsnamn och varumärke medför en kombinationseffekt som ger ett betydligt starkare skydd.

Ett företagsnamn respektive varumärke ska godkännas av registreringsmyndigheten som korsgranskar företagsnamn mot varumärken. Läs mer >>

Vänta inte

Vi ser att många företagare med nystartade bolag förstår vikten av att registrera varumärke men väntar med registreringen på grund av att det är många andra saker som de prioriterar i uppstarten, innan verksamheten kommit igång ordentligt.

Det kan dock vara klokt att redan från början säkra upp och skydda sitt företagsnamn och/eller produktnamn genom att även registrera det som varumärke. Genom detta minskar man risken för att någon annan lyckas registrera ett varumärke som liknar namnet och att namnets framtida värde därigenom helt eller delvis blir skadat.

Vi har lång erfarenhet av varumärkesskydd

Vi har lång och gedigen erfarenhet av arbete med både företagsnamn och varumärken. Vänder du dig till oss kan du vara trygg i att bli väl omhändertagen oavsett om det handlar om att registrera varumärke, företagsnamn eller annat bolagsärende.

Har du kanske själv anmält ett viktigt företagsnamn eller sökt varumärke men fått besked från registreringsmyndigheten att namnet/varumärket inte kan godkännas? Hör gärna i så fall av dig till oss, det är mycket möjligt att vi kan hjälpa dig att finna en lösning.

Kontakta oss på telefon 023-79 23 00 eller via e-post info@standardbolag.se.

Prisförfrågan Beställ


Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy

-->