Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Aktieägaravtal = stabilitet och tillit


 

Som delägare i ett bolag är det bra att veta vad som gäller om en av delägarna blir oförmögen att aktivt verka för företagets bästa. Det kan exempelvis vara att någon drabbas av en allvarlig sjukdom, dödsfall eller liknande livsomvälvande händelse. Lagrum i handelsbalken, avtalslagen och aktiebolagslagen styr givetvis men även familjerätten kan komma att ha en stor inverkan.

Ett aktieägaravtal skapar en tydlig reglering av rättigheter och skyldigheter mellan ägarna och det minimerar risken för konflikt. Aktieägaravtalets grundläggande regler för vad som gäller bygger tillit, får ägare i bolaget att arbeta mot samma mål och utveckling av företaget.

Beställ Prisförfrågan

Aktieägaravtal ingår

För att inte frågan ska glömmas bort av aktieägarna i startskedet ingår alltid ett aktieägaravtal när ni köper ett lagerbolag av Svenska Standardbolag. Avtalet är väl anpassat och täcker in vad som bör regleras i ett aktieägaravtal. Bland annat vad som ska gälla avseende aktieöverlåtelse, samråd, konkurrensförbud, styrelserättigheter, lön, avtalstid, vad som ska ske vid dödsfall, utlösen av dödsbo, konkurs, tvist etc. Läs mer >>

Skräddarsytt aktieägaravtal

För utformning av ett mer specialanpassat aktieägaravtal samarbetar vi med en advokatbyrå. Kontakta oss vid intresse av ett skräddarsytt aktieägaravtal så kan vi hjälpa er med den kontakten. Läs mer >>

Kontakta oss

Vill du veta mer? Ring, maila eller chatta gärna med oss så hjälper vi dig med just ditt ärende! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30 och du hittar oss centralt i Falun (HK), Stockholm och Malmö.

Kontakta oss

Våra kontor:

Falun (HK) 023 – 79 23 00 Stockholm 08 – 23 41 15 Malmö 040 – 720 20 E-post: info@standardbolag.se

Adressuppgifter >>

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!