Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Aktieägaravtal – viktigt vid två eller fler aktieägare

Aktieägaravtal kallas ibland kompanjonsavtal eller bolagsavtal.Ni kan få Svenska Standardbolags standardaktieägaravtal till fast pris eller ett skräddarsytt där samtliga uppgifter anpassas enligt era önskemål!

Beställ Prisförfrågan

Är ni två eller flera bolagsmän rekommenderar vi att ni skriver ett aktieägaravtal. Gör hellre ett enkelt aktieägaravtal som kan förändras vid framtida behov istället för att inte ha något avtal alls.  Vårt standardiserade aktieägaravtal ingår vid köp av lagerbolaget AB Grundstenen.

Varför behöver man ett aktieägaravtal?

Vi på Svenska Standardbolag AB har genom åren skaffat oss värdefull erfarenhet av bolagsärenden där besvärliga problemsituationer uppstått men som hade kunnat undvikas om ett aktieägaravtal funnits. Värdet av ett aktieägaravtal ligger i att det ger stabilitet i förhållandet aktieägarna emellan och därmed en fast grund för bolagets verksamhet. Skulle det bli en konflikt mellan ägare i ett företag om en avgörande fråga kan det få till följd att verksamheten och bolaget tar skada. Om man har ett aktieägaravtal finns lösningen ofta i avtalet men utan ett aktieägaravtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt. Ett aktieägaravtal är också ofta viktigt för minoritetsägare och är en bra försäkring för framtiden.

Beställ

Välj Svenska Standardbolags standardaktieägaravtal

Vår rekommendation är att prioritera frågan om aktieägaravtal när man är flera delägare. Vårt standardiserade avtal är väl anpassat och täcker in vad som bör regleras i ett aktieägaravtal. Bland annat vad som ska gälla avseende aktieöverlåtelse, samråd, konkurrensförbud, styrelserättigheter, lön, avtalstid, vad som ska ske vid dödsfall, utlösen av dödsbo, konkurs, tvist etc. Till dig som köper ett AB Grundstenen ingår ett standardiserat aktieägaravtal.

Fast pris för standardaktieägaravtal

Beställ aktieägaravtal enkelt online, vårt standardaktieägaravtal har fast pris.

Skräddarsytt aktieägaravtal

För utformning av ett mer specialanpassat aktieägaravtal samarbetar vi med en advokatbyrå. Kontakta oss vid intresse av ett skräddarsytt aktieägaravtal så kan vi hjälpa er med den kontakten.

Aktieägaravtal i samband med bolagsbeställning

Det är viktigt att samtidigt som man startar ett aktiebolag även ta tag i frågan om aktieägaravtal. Om bolaget har två eller flera ägare passar Svenska Standardbolag AB’s standardiserade aktieägaravtal bra.

Vid köp av vårt lagerbolag AB Grundstenen ingår alltid ett aktieägaravtal om ni är två eller fler ägare.

Behov av neutral part?

Skulle det vara så att ni står utan aktieägaravtal och en svår konflikt redan har uppstått kan vi agera som neutral part och tillsammans med samtliga inblandade försöka arbeta fram den vettigaste lösningen av problemet. Oavsett vilken part som kontaktat oss så är det viktigt att samtliga bolagsmän är medvetna om att Svenska Standardbolag AB sätter sig in i ärendet helt opartiskt.

Osäker på något? Ring oss! Vi svarar gärna på dina frågor.

Tänk på att:

Vid eventuell konflikt mellan ägare i ett företag finns lösningen ofta i aktieägaravtalet. Utan ett avtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt.

Prisinformation

Kontakta oss för aktuell prisuppgift eller ring/maila något av våra kontor.

Beställ online, dygnet runt >>

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Tel. 08 23 41 15
Mobil 070 792 11 94
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2021, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy

-->