Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Aktieägaravtal – viktigt vid två eller fler aktieägare

Ni kan få Svenska Standardbolags standardaktieägaravtal till fast pris eller ett skräddarsytt där samtliga uppgifter anpassas enligt era önskemål!

Aktieägaravtal kallas ibland kompanjonsavtal eller bolagsavtal. Är ni två eller flera bolagsmän rekommenderar vi starkt att ni ska skriva ett aktieägaravtal. Gör hellre ett enkelt aktieägaravtal som förändras vid behov istället för att inte ha något avtal alls.  Vårt standardiserade aktieägaravtal ingår när du köper ett AB Grundstenen.

Varför behöver man ett aktieägaravtal?

Vi på Svenska Standardbolag AB har genom åren skaffat oss värdefull erfarenhet av bolagsärenden där besvärliga problemsituationer uppstått men som hade kunnat undvikas om ett aktieägaravtal funnits. Värdet av ett aktieägaravtal ligger i att det ger stabilitet i förhållandet aktieägarna emellan och därmed en fast grund för bolagets verksamhet. Skulle det bli en konflikt mellan ägare i ett företag om en avgörande fråga kan det få till följd att verksamheten och bolaget tar skada. Om man har ett aktieägaravtal finns lösningen ofta i avtalet men utan ett aktieägaravtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt. Ett aktieägaravtal är också ofta viktigt för minoritetsägare och är en bra försäkring för framtiden.

Beställ aktieägaravtal

Ny tjänst: Svenska Standardbolags standardaktieägaravtal

Vår rekommendation är att lyfta fram frågan om aktieägaravtal till en viktig fråga när man startar bolag tillsammans med en bolagspartner. Avtalet är väl anpassat och täcker in vad som bör regleras i ett aktieägaravtal. Bl a vad som ska gälla avseende aktieöverlåtelse, samråd, konkurrensförbud, styrelserättigheter, lön, avtalstid, vad som ska ske vid dödsfall, utlösen av dödsbo, konkurs, tvist, etc.

Fast pris för standardaktieägaravtal

Beställ aktieägaravtal enkelt online, vårt standardaktieägaravtal har fast pris.

Skräddarsytt aktieägaravtal

För utformning av ett mer specialanpassat aktieägaravtal varierar kostnaden beroende på omfattning och innehåll i avtalet. Vid intresse av ett skräddarsytt aktieägaravtal, skicka en prisförfrågan >>

Aktieägaravtal i samband med bolagsbeställning

Det är lämpligt att samtidigt som man beställer ett lagerbolag även ta tag i frågan om aktieägaravtal. Har bolaget två eller flera ägare passar vårt standardiserade aktieägaravtal bra. Vid bolagsbeställning online, kryssa i att ägarna önskar ett aktieägaravtal så kontaktar vi er. Till dig som köper ett AB Grundstenen ingår ett standardiserat aktieägaravtal.

Behov av neutral part?

Om positionerna blivit fastlåsta och ni som ägare INTE skrivit ett aktieägaravtal har vi en tjänst som innebär att vi som neutral part hjälper till med att lösa knutarna och/eller komma fram till den vettigaste lösningen av problemet. Oavsett vilken part som kontaktat oss så är det viktigt att samtliga bolagsmän är medvetna om att Svenska Standardbolag AB sätter sig in i ärendet helt opartiskt.

Osäker på något? Ring oss! Vi svarar gärna på dina frågor.

Tänk på att:

Vid eventuell konflikt mellan ägare i ett företag finns lösningen ofta i aktieägaravtalet. Utan ett avtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt.

Prisinformation

Kontakta oss för aktuell prisuppgift eller ring/maila något av våra kontor.

Beställ online, dygnet runt >>

FALUN

Magasinsgatan 7B
Box 292
791 27 Falun

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Kungsgatan 42, 7 tr
Box 7127
103 87 Stockholm

Tel. 08 23 41 15
Mobil 072 229 84 39
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Drottninggatan 36
Box 11193
404 24 Göteborg

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Adelgatan 19
Box 4459
203 15 Malmö

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2016, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer