Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Aktieägaravtal – viktigt vid två eller fler aktieägare

Är ni två eller flera aktieägare rekommenderar vi att ni skriver ett aktieägaravtal. Gör hellre ett enkelt aktieägaravtal som kan förändras vid framtida behov istället för att inte ha något avtal alls. 

Svenska Standardbolag erbjuder ett standardiserat aktieägaravtal till fast pris. Aktieägaravtalet är utformat tillsammans med advokat och andra specialister och täcker in vad som vanligen initialt bör regleras. Vårt standardiserade aktieägaravtal ingår vid köp av lagerbolaget AB Grundstenen.

Beställ Prisförfrågan

Varför behöver man ett aktieägaravtal?

Vi på Svenska Standardbolag AB har genom åren skaffat oss värdefull erfarenhet av bolagsärenden där besvärliga problemsituationer uppstått som hade kunnat undvikas om ett aktieägaravtal funnits. Skulle det bli en konflikt mellan ägare i ett företag om en avgörande fråga kan det få till följd att verksamheten och bolaget tar skada. Har man ett aktieägaravtal finns lösningen ofta i avtalet, men utan ett aktieägaravtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt. Ett aktieägaravtal är också ofta viktigt för minoritetsägare och är en bra försäkring för framtiden.

Beställ

Skräddarsytt aktieägaravtal

För utformning av ett mer specialanpassat aktieägaravtal samarbetar vi med en advokatbyrå. Kontakta oss vid intresse av ett skräddarsytt aktieägaravtal så kan vi hjälpa er med den kontakten.

Behov av neutral part?

Skulle det vara så att ni står utan aktieägaravtal och en svår konflikt redan har uppstått kan vi agera som neutral part och tillsammans med samtliga inblandade försöka arbeta fram den vettigaste lösningen av problemet. Oavsett vilken part som kontaktat oss så är det viktigt att samtliga bolagsmän är medvetna om att Svenska Standardbolag AB sätter sig in i ärendet helt opartiskt.

Osäker på något? Ring oss! Vi svarar gärna på dina frågor.

Tänk på att:

Vid eventuell konflikt mellan ägare i ett företag finns lösningen ofta i aktieägaravtalet. Utan ett avtal riskerar man att få hantera en svårlöst konflikt.

Prisinformation

Kontakta oss för aktuell prisuppgift eller ring/maila något av våra kontor.

Beställ online, dygnet runt >>

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy