Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Skydda ditt företagsnamn och produktnamn


Om verksamheten i ditt företag börjar går bra, kunderna strömmar till och företaget har fått ett gott rykte kanske du vill skydda företagets produkter och tjänster mot förväxlingsbara varumärken och företagsnamn.

För en enskild firma, handelsbolag eller kommanditbolag är företagets namn endast skyddat inom det län som det verkar i. Ett aktiebolag har visserligen sitt namn skyddat i hela Sverige, men för att stärka upp skyddet ytterligare bör man även överväga en varumärkesregistrering. Skyddet för företagsnamnet är inte lika starkt mot varumärken som det är mot andra företagsnamn.

Skydda din produkt/tjänst genom varumärkesregistrering

Har du en unik produkt eller tjänst ger en varumärkesregistrering ett mycket starkt skydd, och ensamrätt, på namnet i hela landet för de varor och tjänster varumärket avser. Behöver du skydda ditt varumärke i länder utanför Sverige kan en varumärkesansökan utökas till att gälla även i andra länder.

Kostnadsfri prisförfrågan

Kostnaden för att registrera ett varumärke varierar mycket beroende på vilken typ av märke som ska registreras och dess skyddsomfång. Om du vill undersöka vilka möjligheter som finns att registrera ett eget varumärke kan du skicka in en kostnadsfri prisförfrågan till oss.

I vår tjänst ingår alltid att vi gör en initial bedömning av möjligheterna för registrering. Om vi bedömer att det verkar svårt att få varumärket registrerat diskuterar vi tillsammans vilka alternativa vägar som finns.

Kontakta oss

Kontakta oss så berättar vi mer om varumärken, varumärkesskydd och varumärkesregistrering! Vi finns centralt i Stockholm, Malmö och Falun och vi har öppet alla vardagar 08.00 - 16.30.

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!