Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Överlåtelse av enskild firma till aktiebolag


I vår tjänst Ombilda enskild firma till aktiebolag, även kallad Rullstenen, hanterar vi det som krävs för att överlåta verksamheten från en enskild firma till ett aktiebolag.

Vi hjälper till med avtal för överlåtelsen av verksamheten till aktiebolaget, bokföringsinstruktion, checklista, brev till affärskontakter m.m. Vi gör också en analys för att uppmärksamma dig som kund om det finns saker som det bör tas särskild hänsyn till för att undvika skattekonsekvenser eller andra ekonomiska påföljder.

Behöver du snabbt ett aktiebolag att överlåta verksamheten till är lagerbolaget AB Grundstenen en bra lösning. Köper du ett lagerbolag får du omgående tillgång till ett aktiebolag med organisationsnummer.

Läs mer >>

Prisförfrågan

Verksamheten i ny kostym

Ordet ombildning kan missförstås och vi vill därför förtydliga att här avses att verksamheten drivs vidare som aktiebolag, d v s ”i ny kostym”. Det tidigare företaget försvinner inte automatiskt utan ska, om man inte vill ha det kvar, avregistreras eller likvideras.

Deklaration

Viktigt att tänka på är även att det tidigare företaget ska göra en sista deklaration även om verksamheten har överlåtits till ett aktiebolag. Det normala vid överlåtelsen är att inga tillgångar (undantaget inventarier) överlåts till aktiebolaget och inte heller några skulder. Dessa hanteras istället vid avregistrering/likvidation i det tidigare företaget.

Kontakta oss

Välkomna att kontakta oss för mer information om våra bolagstjänster! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30.

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se

Våra kontor >>


Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!