Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Ombilda/överlåta enskild firma till aktiebolag

Har verksamheten fått sådan omfattning att det är dags att ombilda den enskilda firmans verksamhet till ett aktiebolag?

Vår tjänst hjälper dig att överlåta verksamheten från enskild firma till aktiebolag. I tjänsten ingår all formalia som krävs, bland annat köpeavtal avseende överlåtelsen, checklista, avregistrering och nyregistrering för F-skatt och moms m m.

Prisförfrågan Kontakta oss

När du skickat din förfrågan får du en bekräftelse och ditt ärende kommer att tilldelas en företagsrådgivare från oss. Vi återkommer sedan till dig så fort vi kan!

Hur går processen till?

Planera och analysera vilka förutsättningar det finns för att överlåta verksamheten till ett aktiebolag.

Vi rekommenderar alltid att man gör en analys av eventuella skatte- och andra ekonomiska konsekvenser, för att fatta rätt beslut i processen att byta företagsform till aktiebolag. Med vår tjänst Rullstenen ingår alltid en analys innan överlåtelseprocessen  startar.

Aktiebolag att överlåta till

För att en överlåtelse av verksamheten ska vara möjlig behöver man ha ett aktiebolag klart. Har du redan ett aktiebolag som du vill överlåta verksamheten till? Då är frågan löst. Om du behöver starta ett aktiebolag kan vi hjälpa dig, antingen genom ett färdigt lagerbolag eller nybildning av aktiebolag.

  • Köpa ett lagerbolag. Med vårt lagerbolag AB Grundstenen får du omgående ett aktiebolag med organisationsnummer.
  • Nybilda ett aktiebolag. Väljer du att nybilda ett aktiebolag tar det lite längre tid innan du får tillgång till ett organisationsnummer.

Starta överlåtelseprocessen

Med hjälp av underlag avseende den enskilda firmans ställning och information om aktiebolaget som verksamheten ska överlåtas till tar vi fram all formalia som krävs, såsom köpeavtal avseende överlåtelsen, checklista, avregistrering och nyregistrering för F-skatt och moms m m.

Kontakta oss

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor och ger aktuell prisuppgift!
Prisförfrågan Kontakta oss

Fördelar med att överlåta till ett aktiebolag?

  • I aktiebolaget har du ett begränsat ansvar till skillnad från exempelvis enskild firma där verksamheten medför att du vid ogynnsamma omständigheter personligen riskerar allt vad du äger och har.
  • Skillnaden mellan egna och företagets pengar tydliggörs och blir lättare att hålla isär. Det finns skatteskillnader som kan innebära fördelar för dig om du väljer aktiebolag, exempelvis lågbeskattad utdelning.
  • Aktiebolaget som företagsform anses av många ha högre status och kan därmed ge dig en marknadsfördel.
  • Om man ska ha anställda är aktiebolag att rekommendera eftersom enskild firma med anställda för med sig att man väsentligt utökar sitt privata risktagande.

Kontakta oss

Gör en prisförfrågan på Rullstenen >>

Med Rullstenen får du en analys av eventuella skatte- och andra ekonomiska konsekvenser innan processen startar och den konsultation och formalia som du behöver under processen.

Behöver du konsultation om att överlåta till aktiebolag >>

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy