Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Lös ut delägare med Guldstenen

Vi kan hjälpa till när du ska lösa ut eller ta in en ny delägare i ett bolag.

Även vid en generationsväxling till yngre familjemedlemmar eller omstrukturering av ett bolag kan vår tjänst Guldstenen vara ett bra alternativ. Guldstenen är tjänsten som fokuserar på att separera del av bolagets kapital.

Kontakta oss så hjälper vi till att anpassa lösning enligt dina önskemål!
Kontakta oss

När kan vår tjänst Guldstenen användas?

Vid utlösen av delägare

Din kompanjon ska lämna bolaget och du ska fortsätta verksamheten. Bolaget är kapitalstarkt och det blir därför för dyrt att köpa kompanjonens aktier med privata pengar. Guldstenen kan vara lösningen.

När man tar in en ny delägare

Ni ska ta in ytterligare en delägare i bolaget. Bolaget är kapitalstarkt och det är därför för dyrt för den nya delägaren att köpa in sig. Genom Guldstenen kan ni flytta en del av kapitalet till nytt bolag och därmed sänka priset för den nya delägarens del i verksamhetsbolaget.

Dela upp kapitalet på flera bolag – Skapa 5:25-bolag

Om man vill flytta en del av bolagets kapital till ett nytt bolag inför en avyttring ger hjälper vi er med att dela upp kapitalet på flera bolag.

Vid generationsväxling eller vid ett arvskifte

Ett exempel kan vara att ett av barnen i familjen önskar fortsätta driva företaget men har inte råd att lösa ut sina syskon. Vi hjälper er med en lösning.

Vid omstrukturering av företaget

Om du vill använda en del av bolagets kapital till investeringar i andra verksamheter och dessa investeringar ska ligga i ett separat bolag. Vi har en modell för att dela upp kapitalet i bolaget.

Uttag ur bolaget

Om du vill ta ut kapital med lägsta möjliga beskattning ur ett bolag. Vi kan hjälpa till med att fördela kapitalet på flera bolag ex. inom familjen för effektivt utnyttjande av gränsbelopp.

För mer information och beställning

För mer information och aktuell prisuppgift, vänligen kontakta oss eller ring Falukontoret 023-79 23 00. Vi svarar gärna på dina frågor.

Följ oss på sociala medier

 

 


FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Tel. 08 23 41 15
Mobil 070 792 11 94
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2020, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer