Hur avvecklar man ett aktiebolag?

Med snabbavveckling

Många bolag ligger vilande och bedriver inte någon verksamhet efter ett ägarbyte eller andra strukturomvandlingar. Som ägare vill man avveckla sitt aktiebolag på ett säkert sätt. I vår tjänst för snabbavveckling av bolag förvärvar vi bolaget och avvecklar det sedan i vår ägo.

Säljaren/bolagsmännen får betalt omgående och köpeskillingen beräknas utifrån bolagets aktuella balans- och resultatrapport. Vi tar hand om all hantering av bolaget under avvecklingstiden.

Svenska Standardbolag är ledande inom området snabbavveckling och vi har sedan 1992 avvecklat mer än 34 000 aktiebolag genom vår tjänst Slutstenen.

Med frivillig likvidation

Vill man äga sitt bolag under tiden för likvidationen kan man göra en avveckling av bolaget genom en så kallad frivillig likvidation. Då sker en upplösning av aktiebolaget efter ca 8-10 månader och därefter sker utskiftning av bolagets tillgångar. Administrationen och förvaltningen av bolaget under själva likvidationstiden sköts av bolaget som tidigare.

Svenska Standardbolag AB hjälper även till med detta. Vi tillhandahåller en likvidator vilken träder in i styrelsens ställe och har i uppdrag att genomföra själva likvidationen för bolaget. Vi utfärdar samtliga handlingar för likvidationen, upprättar skiftes- och slutredovisningshandlingar.

Vår likvidator är Inger Dahle.

Har du en bolagsfråga? Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 - 79 23 00

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>