Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Hur avvecklar man ett aktiebolag?

Många bolag ligger vilande och bedriver inte någon verksamhet efter ett ägarbyte eller andra strukturomvandlingar och som ägare vill man avveckla sitt aktiebolag på ett säkert sätt.

Snabbast med snabbavveckling

Med vår tjänst för snabbavveckling av bolag förvärvar vi ditt aktiebolag och avvecklar det därefter i vår ägo.

Säljaren/bolagsmännen får betalt omgående och köpeskillingen beräknas utifrån bolagets aktuella balans- och resultatrapport. Vi tar hand om all hantering av bolaget under avvecklingstiden.

Frivillig likvidation tar längre tid

Med en frivillig likvidation äger man sitt bolag under tiden för likvidationen. Själva uppläsningen av aktiebolaget sker efter ca 8-10 månader och då görs utskiftning av bolagets tillgångar. Administration och förvaltning sköts av bolaget under likvidationstiden.

Svenska Standardbolag AB hjälper även till med detta. Vi tillhandahåller en likvidator vilken träder in i styrelsens ställe och har i uppdrag att genomföra själva likvidationen för bolaget. Vi utfärdar samtliga handlingar för likvidationen, upprättar skiftes- och slutredovisningshandlingar.

Vår likvidator är Inger Dahle.

Avveckla bolaget genom fusion

Vid fusion tas aktiebolags samtliga tillgångar och skulder tas över av ett annat aktiebolag. Det finns flera lika varianter av fusion men den vanligaste är fusion av helägt dotterbolag.

Om det krävs: Konkurs

Det kan visa sig att aktiebolaget måste försättas i konkurs. En konkurs initieras genom en konkursansökan till Tingsrätten.

Vi hjälper dig med ditt bolag


  • Starta med lagerbolag. Kom igång med ditt bolag direkt med AB Grundstenen.
  • Driva bolag. Vi hjälper dig med alla dina bolagsrättsärenden.
  • Avveckla aktiebolag. Avveckla aktiebolag snabbt med vår snabbavveckling Slutstenen.

Har du en bolagsfråga? Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 - 79 23 00

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>