Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Vi avvecklar ditt bolag snabbt och smidigt


Den som står inför en avveckling av ett aktiebolag har flera viktiga saker att tänka på innan processen kan komma igång. Bolagets inventarier och lager ska säljas och alla skulder i bolaget ska betalas. Ägarna ska vara överens och hitta en lämplig köpare/avvecklare för bolaget.

Känn dig trygg med oss som partner

Några viktiga faktorer som säljaren av bolaget bör tänka på och beakta för att minimera risken för komplikationer i samband med avvecklingen av bolaget:

  • Vem köper bolaget? Köparen skall ha förmåga att ta ansvar för bolaget under hela avvecklingstiden och även därefter. Skatte- och bolagsdeklarationer skall lämnas, skatt betalas och så vidare. Är köparen välkänd? Hur är köparens ekonomiska ställning?
  • Har köparen likviditet? I aktiebolagslagen (21 kap. 5§) finns ett förbud om att använda det köpta bolagets medel för förvärv av bolaget, detta är särskilt viktigt vid högre köpeskillingar.
  • Vem tar ansvar för att skalbolagsdeklaration görs? Om skalbolagsdeklarationen inte utförs korrekt och vid rätt tid samt om begärd bankgaranti inte ställs riskerar säljaren att bli beskattad för vinsten som näringsverksamhet. Om säljaren är ett bolag kan hela ersättningen bli skattepliktig.
  • Vem tar ansvar för att skatter betalas? Om bolaget inte betalar sin skatt under avvecklingstiden kan Skatteverket kräva att säljaren betalar skatten.
  • Vilka garantier behöver säljaren utfärda?

10 miljoner kr tillbaka

Svenska Standardbolag har de senaste åren betalat tillbaka närmare 10 miljoner kronor till hundratals snabbavvecklingskunder som en tilläggsköpeskilling. Det gäller huvudsakligen medel som kommit tillbaka till de avvecklade bolagen från FORA och SPP. I dessa fall tillfaller pengarna den tidigare ägaren/ägarna av bolaget. Många gånger har denna tilläggsköpeskilling utbetalats flera år efter det att vi har köpt bolaget för avveckling.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om ett säkert och snabbt sätt att avveckla aktiebolag? Kontakta oss så berättar vi mer! Vi har som vanligt öppet alla vardagar 08.00 – 16.30.

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

Mail: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!