Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Skydda ditt varumärke


Att registrera varumärke är en kostsam och komplex process. Anlita oss som varumärkesombud så får du hjälp med hela ansökningsprocessen. Vår erfarenhet och specialkompetens inom varumärkesområdet kan vara till stor hjälp för att ditt varumärke ska registreras på rätt sätt.

Många av de frågor vi får om varumärkesregistrering handlar om klassning av varor och tjänster, val av märkestyp eller vad som är bäst att göra om man stöter på hinder. Ett bra ombud förstår hur ditt varumärke ska användas på marknaden och i din verksamhet och samt vilka faktorer som är viktiga.

Kontakta oss för analys

Vi på Svenska Standardbolag har mer än 30 års erfarenhet av varumärkesskydd, såväl inom Sverige som internationellt, inklusive relaterade tjänster som bevakning av kunders varumärken mm.

Om du har ett värdefullt företagsnamn, en åtråvärd logotype eller unik produkt och vill skydda dig mot befintliga eller framtida konkurrenter har vi kunnandet kring varumärkesregistrering.

Kostnadsförslag

Om du skickar in en varumärkesbeställning gör vi först en bedömning av möjligheterna för registrering av ditt varumärke samt en uppskattning av registreringskostnaden. Kostnaden kan variera beroende på vilken typ av varumärke som ska registreras och dess skyddsomfång.

Bestämmer du dig sedan för att gå vidare och genomföra varumärkesansökan drar vi av kostnaden för analysen vid den fortsatta handläggningen av ärendet.

Ett alternativ: registrera Särskilt Företagsnamn (fd bifirma)

Det händer att man kommer på ett bra namn som dock inte uppfyller villkoren för att registrera varumärke. Då kan man istället registrera namnet som ett s k Särskilt Företagsnamn på sitt aktiebolag (det som tidigare kallades bifirma). Särskilt Företagsnamn ger inte fullt lika starkt skydd som varumärkesregistrering men är billigare att registrera och går som regel också snabbare.

Frågor?

Vi har öppet alla vardagar 08.00-16.30. Ring, maila eller chatta gärna med oss för mer information om våra bolagstjänster!

Varumärkesavdelningen (HK): 023 79 23 00

E-post: info@standardbolag.se

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!