Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Skydda ditt företagsnamn med varumärke


Vi på Svenska Standardbolag framhåller ofta värdet av att ha företagets namn registrerat både som företagsnamn (eller Särskilt Företagsnamn/bifirma) och som varumärke. Kombinationseffekten ger ett mycket starkare skydd än registrering ev enbart företagsnamn.

I årets lista från Interbrand över världens 100 högst värderade varumärken vimlar det av just sådana kännetecken som är skyddade som både namn och varumärke:

EXEMPEL Apple Amazon Google IKEA H&M VÄRDE (miljarder dollar) 322 200 165 18 14

Man kan se att dessa namn är lätta att komma ihåg, de sticker ut från mängden och kommer troligen även att stå sig över tid. Det är alltså bra att fundera över om även det namn man själv har tänkt sig har sådana fördelar. Visserligen är exemplen ovan extremt stora företag, men det ger ändå en klar signal om att ett namn/varumärke är värdefullt och att man ska ta det i beaktande redan när man startar ett företag.

Om man söker för att registrera varumärke när företaget väl blomstrat och blivit känt kan någon annan ha hunnit före och redan registrerat samma eller liknande namn som varumärke.

Vi ser möjligheterna

När man bildar sitt bolag har man ofta funderat länge och väl på vad företaget ska ha för namn, kanske har man googlat och fått känslan av att namnet är ”ledigt”. Om Bolagsverket då avslår namnförslaget behöver det inte betyda att loppet är kört. Är man angelägen om namnet kan man låta oss titta på vad som går att göra, vi finner ofta vägar att lösa problemet.

När man köper ett lagerbolag eller nybildning från oss gör vi en bedömning av företagets namn och tar en diskussion med er i de fall vi ser uppenbara problem.

Läs mer >>

Beställ Prisförfrågan

Kontakta oss

Vi har öppet alla vardagar 08.00-16.30. Ring, maila eller chatta gärna med oss för mer information om varumärkesregistrering!

Falun (HK) 023 – 79 23 00 E-post: info@standardbolag.se

Våra kontor >>

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!