Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Vill du ombilda din enskilda firma till aktiebolag?


Då kan vi hjälpa dig!

När verksamhetens fått en större omfattning kan det vara värt att se över möjligheterna att byta företagsform till aktiebolag. Om du exempelvis planerar att expandera verksamheten, anställa personal eller kommer att ingå stora kontrakt är det klokt att ombilda till aktiebolag. Både för din egen skull som ägare och för ditt företags fortsatta utveckling.

Viktigt att överlåtelseprocessen blir korrekt

Det är viktigt att överlåtelseprocessen genomförs korrekt. Vi rekommenderar alltid att man gör en analys av eventuella skattekonsekvenser och andra ekonomiska påföljder, misstag kan bli dyrbara.

Med vår tjänst för överlåtelse till ett aktiebolag, Rullstenen, ingår alltid en analys av förutsättningarna innan processen startar. Vi hjälper dig och informerar om det är något särskilt i ditt bolagsärende som måste beaktas.

I Rullstenen ingår all formalia för som krävs, bland annat köpeavtal avseende överlåtelsen, checklista, avregistrering och nyregistrering för F-skatt och moms m.m.

Fördelar med aktiebolag

  • I aktiebolaget har du ett begränsat ansvar, i enskild firma riskerar du allt vad du äger och har.
  • Med ett aktiebolag blir det lättare att hålla isär egna och företagets pengar. 
  • I aktiebolag finns skatteskillnader som kan innebära fördelar för dig.
  • Aktiebolaget som företagsform anses av många ha högre status och kan därmed ge dig en marknadsfördel.
  • Om man ska ha anställda är aktiebolag att rekommendera. Med enskild firma ökar man sitt privata risktagande.

 

Aktiebolag i lager

För att inte förlora tid är det viktigt att själva aktiebolaget finns klart när processen startar. Om du köper vårt lagerbolag AB Grundstenen får du tillgång till ett aktiebolag med organisationsnummer direkt.

Om det inte är så bråttom med själva överlåtelsen till aktiebolag kan vi hjälpa till med att nybilda ett bolag. En nybildning av ett aktiebolag tar dock lite längre tid innan du får tillgång till ett organisationsnummer.

Kontakta oss

Har du frågor om företagsformer eller annat bolagsärende? Kontakta oss!

Falun (HK) 023 79 23 00 
Stockholm 08 23 41 15 
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

 Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!