Överlåta enskild firma till aktiebolag?


Då kan vi hjälpa dig.

När verksamhetens fått en större omfattning kan det vara värt att se över möjligheterna att byta företagsform till aktiebolag. Om du exempelvis planerar att expandera verksamheten, anställa personal eller kommer att ingå stora kontrakt är det klokt att ombilda till aktiebolag. Både för din egen skull som ägare och för ditt företags fortsatta utveckling.

Överlåtelse till aktiebolag

Det är viktigt att överlåtelseprocessen genomförs korrekt. Vi rekommenderar alltid att man gör en analys av eventuella skattekonsekvenser och andra ekonomiska påföljder, misstag kan bli dyrbara.

Med vår tjänst för överlåtelse till ett aktiebolag, Rullstenen, ingår alltid en analys av förutsättningarna innan processen startar. Vi hjälper dig och informerar om det är något särskilt i ditt bolagsärende som måste beaktas.

I Rullstenen ingår all formalia för som krävs, bland annat köpeavtal avseende överlåtelsen, checklista, avregistrering och nyregistrering för F-skatt och moms m.m.

Läs mer >>

Prisförfrågan

Du behöver ett aktiebolag

För att inte förlora tid är det viktigt att själva aktiebolaget finns klart när processen startar. Om du köper vårt lagerbolag AB Grundstenen får du tillgång till ett aktiebolag med organisationsnummer direkt.

Om det inte är så bråttom med själva överlåtelsen till aktiebolag kan vi hjälpa till med att nybilda ett bolag. En nybildning av ett aktiebolag tar dock lite längre tid innan du får tillgång till ett organisationsnummer.

Beställ Prisförfrågan

Kontakta oss

Har du frågor om företagsform eller annat bolagsärende? Kontakta något av våra kontor!

Falun (HK) 023 – 79 23 00 Stockholm 08 – 23 41 15 Göteborg 031 – 17 12 25 Malmö 040 – 720 20 E-post: info@standardbolag.se

Våra kontor >>

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>