Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Fusionera innan nästa bokslut


Planerar du att fusionera ditt aktiebolag med ett annat bolag? Då bör du känna till att fusionsprocessen tar ca 3 – 4 månader, inklusive kallelse på okända borgenärer. Om fusionen registreras före nästa bokslut behöver ingen årsredovisning och deklaration upprättas för det fusionerade företaget.

Kontakta oss så ser vi till att samtliga delar i fusionsprocessen kommer på plats och i rätt tid. Vi gör fusionsplan och bevakar att fusionen registreras innan nästa bokslut om det är möjligt.

Starta fusionen i god tid

Beroende på vilket räkenskapsår aktiebolaget som ska fusioneras har rekommenderar vi att man startar processen 3-4 månader innan den ska vara klar.

BOKSLUTSDATUM STARTA FUSIONEN I
30/6 januari/februari
31/8 mars/april
31/12 juli/augusti
30/4 november/december

Kontakta oss

Ring, chatta eller maila oss om du har några frågor eller funderingar kring att driva bolag! Vi har öppet alla vardagar 08.00 – 16.30.

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!