Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Ska fusionen vara klar innan nästa bokslut?


När det inte längre finns behov av ett bolag eller en förening kan fusion med ett annat bolag eller förening vara en lösning. Bra att känna till är att fusionsprocessen tar 3 – 4 månader, inklusive kallelse på okända borgenärer.

Om fusionen registreras före nästa bokslut behöver ingen årsredovisning och deklaration upprättas för det fusionerade företaget.

Planera fusionen i god tid!

Starta fusionen i god tid

Beroende på vilket räkenskapsår aktiebolaget som ska fusioneras har rekommenderar vi att man startar processen 3-4 månader innan den ska vara klar.

BOKSLUT STARTA FUSIONEN I
30/6 januari/februari
31/8 mars/april
31/12 juli/augusti
30/4 november/december

Vi bevakar fusionen så att den registreras innan nästa bokslut - där det är önskvärt och möjligt.

Kontakta oss

Ring, chatta eller maila oss om du har några frågor om fusion eller andra funderingar kring att driva bolag! Vi har öppet alla vardagar 08.00 – 16.30.

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!