Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Särskilt företagsnamn (bifirma)

Vi hjälper till att registrera Särskilt företagsnamn i befintliga bolag och även i anslutning till beställning av ett nytt bolag. Samtliga uppgifter anpassas utifrån dina önskemål!

Kontakta oss Prisförfrågan

Registrera flera företagsnamn som du vill skydda

När du registrerar ett företagsnamn får du ett bra skydd från att andra lägger beslag på ditt inarbetade firmanamn. Ensamrätten till ett företagsnamn innebär att du som registrerat eller arbetat in ett företagsnamn har rätt att hindra andra från att använda namnet eller varumärket.

Med Särskilt företagsnamn, vilket tidigare hade benämningen bifirma, avses ett företagsnamn som kan användas på en viss del av bolagets verksamhet men som går under samma organisationsnummer.

När kan det vara bra att registrera ett Särskilt företagsnamn?

  • När en del av verksamheten ska bedrivas under ett annat namn än bolagets namn.
  • För en affärsidé som därmed också skyddar ett framtida bolagsnamn.

Det finns ingen begränsning på hur många Särskilda företagsnamn ett bolag kan ha registrerat. Att registrera ett Särskilt företagsnamn ger ett lika starkt skydd som huvudnamnet på bolaget.

Vi kan registrera Särskilt företagsnamn

När du startar aktiebolag kan du i din bolagsbeställning göra ett tillägg om Särskilt företagsnamn. Har du ett befintligt bolag och vill registrera Särskilt företagsnamn kan du skicka in om en ändring.

Beställ bolag Beställ ändring

Registrering av varumärke ger ett ännu starkare skydd

Registrering av varumärke ger ett starkare skydd mot förväxling med företag som har liknande namn eller varumärke. Läs mer >>

Kontakta oss

Osäker på något? Ring oss! Vi svarar gärna på dina frågor.

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy