Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Starta aktiebolag

Vi hjälper dig att starta aktiebolag. Du kan antingen köpa ett lagerbolag eller en s k nybildning. Beställ enkelt online!

Beställ Prisförfrågan

Starta snabbt med lagerbolag

Vi har aktiebolag med färdigt organisationsnummer på lager. Med ett lagerbolag kan du komma igång direkt med din verksamhet.

Starta genom nybildning

En nybildning av ett bolag tar något längre tid eftersom registreringen hos Bolagsverket påbörjas efter att vi mottagit din bolagsbeställning. Aktiebolaget tilldelas ett organisationsnummer när registreringsprocessen är klar och blir först då en egen juridisk person.

Handläggningstiden för en nybildning brukar variera mellan 1-3 veckor.

Aktiebolag

Ett aktiebolag kan ha en eller flera ägare, fysiska eller juridiska. Ägarna har inte personligt ansvar. Det man riskerar är insatt kapital (aktiekapital), som ska uppgå till minst 25 000 SEK. Namnskyddet för bolagsnamnet är rikstäckande.

Våra lagerbolag heter AB Grundstenen och finns med aktiekapital från 25 000 kr. Läs mer >>

Om du vill kan bolaget vara publikt eller ha Euro som redovisningsvaluta. Läs mer >>

Om du inte har bråttom är nybildning av aktiebolag ett alternativ. Det kan bildas antingen med kontanta medel eller apportegendom.

Apportegendom

När ett aktiebolag bildas ska aktiernas värde betalas. Väljer du att betala med egendom som du äger och som kan relateras till det blivande bolagets verksamhet behöver du föra över egendomens värde till bolaget, s k apportegendom. Det kan exempelvis gälla en grävmaskin, bil, inventarier eller fastighet.

Fördelen med apportbildning är att inga kontanter behövs till aktiekapitalet. Nackdelen är att det innebär en kostnad för revisorsyttrande samt ibland också en värdering av egendomen.

Har man dock tillgång till 25 000 kr kontant kan man köpa ett lagerbolag som sedan köper in egendomen av dig. Den processen är mycket enklare och effekten blir densamma. Överlåtelseavtalet som krävs kan vi ordna med. Kontakta oss så berättar vi mer!

Beställ Prisförfrågan

När du skickat din förfrågan får du en bekräftelse och ditt ärende kommer att tilldelas en företagsrådgivare från oss. Vi återkommer sedan till dig så fort vi kan!

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy