Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Varför registrera varumärke?


Risker med att inte skydda ett värdefullt företagsnamn

Om du har ett värdefullt företagsnamn, åtråvärd logotype eller unik produkt och vill skydda dig mot befintliga eller framtida konkurrenter kan vi hjälpa dig genom att registrera ett varumärke.

Man ska vara medveten om att det finns risker med att använda sig av ett varumärke i sin marknadsföring utan att ha det registrerat. Ett registrerat varumärke har ett starkt skydd mot förväxling med andra varumärken och företag.

Om du dessutom råkar göra intrång på ett redan registrerat varumärke kan det orsaka problem och kostnader och du kan tvingas dra tillbaka ditt etablerade namn/logotyp. Du kan till och med bli skyldig att betala vite till företaget som drabbats av varumärkesintrånget.

Anlita ett varumärkesombud

Varumärkesfrågor är komplexa och kostsamma och det är viktigt att göra rätt från början. Med oss som varumärkesombud får du hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra skydd som möjligt för ditt varumärke. Vi har lång erfarenhet av varumärkesfrågor och vi hanterar varumärkesskydd inom såväl Sverige och EU som internationellt.

Vi inleder alltid med en analys av möjligheterna att registrera varumärket. Ni får därefter ett förslag från oss baserat på hur ert varumärke ska få ett så starkt och brett skydd som möjligt.

Kontakta oss

Kontakta oss så hjälper vi dig med din varumärkesansökan.

Falun (HK): 023 79 23 00

E-post: info@standardbolag.se

 Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!