Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Varumärkesskydd

Vi hjälper dig med varumärkesskydd.

Svenska Standardbolag hanterar varumärkesskydd inom såväl Sverige och EU som internationellt. Med oss som varumärkesombud får du hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra varumärkesskydd som möjligt.

Rådgör med oss om hur du bäst skyddar ditt varumärke!

Beställ Prisförfrågan

Så här går det till

Varför registrera varumärke?

Ett varumärke är kännetecknet för bolagets produkter och/eller tjänster. Likhetsgranskning av varumärken är strängare än likhetsgranskning av företagsnamn. Registrering av varumärke ger därför ett vidare skydd mot förväxling med andra varumärken och företag. Lokalt eller regionalt registrerade företagsnamn såsom t ex enskilda firmor och handelsbolag uppnår genom varumärkesregistrering ett rikstäckande skydd.

Vad kostar det att registrera ett varumärke?

Vi har fasta arvoden för registrering av varumärke men registreringsavgifterna varierar mycket beroende på vilken typ av märke som ska registreras och dess skyddsomfång.

Skicka gärna en prisförfrågan så tar vi fram ett kostnadsförslag.

Beställ Prisförfrågan

När du skickat din förfrågan får du en bekräftelse och ditt ärende kommer att tilldelas en företagsrådgivare från oss. Vi återkommer sedan till dig så fort vi kan!

Ta hjälp av ett varumärkesombud

Svenska Standardbolag har mer än 30 års erfarenhet av varumärkesskydd. Det finns flera anledningar till varför man bör anlita ett varumärkesombud.

  • Varumärkesfrågor är komplexa och kostsamma. Därför är det viktigt att göra rätt från början eftersom en varumärkesansökan inte kan justeras efter det att den lämnats in för granskning och registrering.
  • För att minimera riskerna så att din investering inte går till spillo inleder vi alltid med en analys av möjligheterna att registrera ditt varumärke. Du får därefter ett förslag från oss baserat på att ditt varumärke ska få ett så starkt och brett skydd som möjligt.
  • Om vi efter analysen ser att utsikterna för att få varumärket registrerat är små kan vi många gånger komma med alternativa lösningar för att uppnå ett bra skydd.
  • Efter registrering skett kvarstår vi som ert varumärkesombud och bevakar när det är dags att förnya varumärket. Ett varumärke är skyddat under tio år innan förnyelse blir aktuellt. Vi bistår också om det skulle dyka upp invändningar eller liknande mot ert varumärke.
  • Om så önskas hjälper vi även till med bevakning av ditt varumärke så att inte någon annan försöker registrera ett liknande eller identiskt varumärke.
  • Med oss som varumärkesombud får ni hjälp genom hela processen för att utforma ett så bra skydd för ditt varumärke som möjligt. Under registreringsprocessen hanterar vi eventuella förelägganden och håller koll på tidsfrister för att undvika dyrköpta misstag.

Beställ enkelt online!

Beställ Prisförfrågan

Vad finns det för risker med att inte registrera varumärket?

Det finns flera risker med att använda sig av ett varumärke i sin marknadsföring utan ha detta registrerat. Dels finns det en risk att du gör intrång på redan tidigare registrerade märken vilket kan innebära stora kostnader om du tvingas dra tillbaka ditt namn/logotyp och i vissa fall kan även vite bli aktuellt. Dels kan andra kopiera ditt varumärke och skicka in en ansökan och därmed erhålla rätten till det.

Kundreferenser

Nedan finns ett urval av våra kunder och så här säger några av dem om oss.
Jecko & Jessie
”Vi är super nöjda! Tusen tack för att ni gjort vårt arbete lättare. Toppen hjälp!”
Umami
”När det gäller er service tycker jag att det fungerat förstklassigt!”
Försäljningschefen
”Snabbt, smidigt och professionellt”

Tänk på att:

Likhetsgranskning av ett varumärken är strängare än likhetsgranskning av företagsnamn.

Registrering av varumärke ger ett starkare skydd mot förväxling med företag som har liknande namn eller varumärke.

Prisinformation

Kostnaden för att registrera ett varumärke varierar mycket beroende på vilken typ av märke som ska registreras och dess skyddsomfång.

I vår tjänst ingår alltid en bedömning av möjligheterna för registrering (dock utan garanti).

Prisförfrågan >>

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy