Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Skydda namnet med varumärke


När en företagare blir framgångsrik innebär det att företagsnamnet och benämningen på företagets produkter samtidigt ”smittas” av framgången och kan därigenom bli laddade med stora ekonomiska värden. För att inte riskera att konkurrenter drar nytta av framgången och registrerar liknande varumärke bör företagaren skydda sitt företagsnamn och/eller produktnamn, helst innan framgången blivit påtaglig.

Beställ Prisförfrågan

Varumärke som komplement till företagsnamn

Eftersom reglerna i vissa avseenden är olika för varumärke och företagsnamn kan det gå att registrera liknande varumärke/företagsnamn som en konkurrent redan har. Genom att registrera företagsnamnet som varumärke får man ett betydligt starkare skydd än om man enbart har företagsnamnet eller varumärket registrerat.

Särskilt företagsnamn (bifirma)

Det finns fall där man har ett företagsnamn som inte uppfyller villkoren för att registrera varumärke och då kan registrering av Särskilt företagsnamn vara en gardering.

Särskilt Företagsnamn (bifirma) är ett undernamn i förhållande till huvudnamnet, oftast benämningen för en viss del av verksamheten. Ett Särskilt Företagsnamn har för sin verksamhetsdel ett lika starkt skydd som huvudnamnet.

Frågor? Kontakta oss!

Vi hanterar dagligen frågor om bästa lösningen för att skydda företagsnamn. Läs mer >>

Falun (HK): 023 – 79 23 00
E-post: info@standardbolag.se.

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!