Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Guldstenen – en metod att separera kapital till annat bolag

2013-10-11

Att separera en del av bolagets fria kapital till annat bolag är användbart vid omstrukturering, generationsväxling, utlösen av delägare, uttag ur bolaget, när man skapar 5:25-bolag mm.

När kan Guldstenen användas?

Utlösen av kompanjon

Din kompanjon ska lämna bolaget och du ska fortsätta verksamheten. Bolaget är kapitalstarkt och det blir därför för dyrt att köpa kompanjonens aktier med privata pengar. GULDSTENEN kan vara lösningen.

Ta in ny kompanjon

Ni ska ta in ytterligare en delägare i bolaget. Bolaget är kapitalstarkt och det är därför för dyrt för den nya kompanjonen att köpa in sig. Genom GULDSTENEN kan ni flytta en del av kapitalet till annat bolag och därmed sänka priset för den nya kompanjonens del i verksamhetsbolaget.

Skapa 5:25-bolag

Du vill flytta en del av bolagets kapital till ett annat bolag där kapitalet kan förvaltas passivt. GULDSTENEN är ett sätt att dela upp kapitalet på flera bolag.

Generationsväxling, arvskiften

Ett av barnen ska fortsätta verksamheten men har inte råd att lösa ut syskon. GULDSTENEN kan vara lösningen.

Omstrukturering

Du vill använda en del av bolagets kapital till andra investeringar men du vill lägga dessa investeringar i separat bolag. GULDSTENEN är ett sätt att dela upp kapitalet.

Uttag ur bolaget

Du vill ta ut en del av kapitalet med lägsta möjliga beskattning. GULDSTENEN skapar möjlighet att göra uttaget som kapitalvinst i stället för utdelning.

Vad är Guldstenen?

GULDSTENEN är en metod som innebär att en del av bolagets fria egna kapital lämnar bolaget. Ett nytt bolag skapas och hela eller en del av det fria kapitalet överförs till detta bolag. Genom rätt kombination av åtgärder kan detta genomföras på mycket kort tid och till låg fast kostnad.

Ytterligare information och beställning

Kontakta vårt Huvudkontor i Falun för ytterligare information och beställning.
Telefon: 023-79 23 00
E-post: info@standardbolag.se

Erik Berggren                         Anders Borgs
Verkställande Direktör            Ekonomichef

Svenska Standardbolag AB är sedan 1954 i det svenska näringslivets tjänst med så gott som allt som kräver registrering hos Bolagsverket. Mest kända är vi för att tillhandahålla s k lagerbolag och lagerföreningar. Bland våra andra tjänster kan nämnas fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Tel. 08 23 41 15
Mobil 070 792 11 94
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2021, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy

-->