Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Alternativ för att avveckla aktiebolag

2021-07-08

Snabbavveckling eller Frivillig likvidation? Vilket alternativ är mest fördelaktigt för dig? Här reder vi ut de olika termerna och förklarar var de olika alternativen innebär för dig.

Det snabbaste och enklaste sättet: Snabbavveckling

Det snabbaste och enklaste sättet att avveckla ett aktiebolag är genom snabbavveckling. Det innebär att vi köper ditt bolag och avvecklar det i vår regi. Vi tar därmed ansvar för all administration av bolaget under avvecklingstiden, du får betalt omgående för bolaget och kan få tid över till annat i livet.

Viktiga fördelar för dig som väljer snabbavveckling

  • Köpeskillingen betalas omgående.
  • Försäljningsprocessen är enkel och det går snabbt.
  • Vi har lång erfarenhet av snabbavveckling.
  • Vi garanterar att bolagets egna tillgångar inte används.
  • Man kan känna sig trygg med att bolagets och ägarnas befogenheter och skyldigheter gentemot Skatteverket (m fl) hanteras korrekt.
  • De bolag vi köper in för avveckling säljs aldrig vidare.

Läs mer >>

Offertförfrågan

Frivillig likvidation av ditt aktiebolag – något mer tidskrävande

Att likvidera ett aktiebolag är ett annat sätt för aktieägarna att avsluta ett aktiebolag. Bolagsstämman beslutar att bolaget skall träda i likvidation och sedan tar det ca 8-10 månader tills att ägaren kan få sina eventuella tillgångar ur aktiebolaget.

Bolaget behöver utse en likvidator som Bolagsverket godkänner och bolagets administration samt förvaltning under likvidationstiden hanteras fortfarande av bolaget.

Läs mer >>

Vad rekommenderar vi?

Enligt vår mening är det bästa alternativet att sälja bolaget för avveckling, det vill säga Snabbavveckling. Detta är det mest fördelaktiga för dig eftersom du får både betalt snabbt och slipper administrationen under likvidationstiden. Vi övertar ansvaret för bolagets administration i och med att vi köper bolaget och gör avvecklingen i vår ägo.

Om du väljer att sälja ditt bolag till Svenska Standardbolag för avveckling kan du känna dig trygg. Vi har stark ekonomi, lång erfarenhet och många kunniga medarbetare.

Läs mer >>

Vad får du betalt för ditt bolag?

För beräkning av pris på ditt bolag behöver vi underlag att analysera. Skicka oss en offertförfrågan och bifoga där bolagets aktuella resultat- och balansrapport så återkommer vi inom kort.

Offertförfrågan

Frågor eller funderingar kring avveckling av bolag?

Ring, maila eller chatta gärna med oss så hjälper vi dig med just ditt ärende! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30 och du hittar oss centralt i Falun (HK), Stockholm, Göteborg och Malmö.

Kontakta oss

Våra kontor:

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Göteborg 031 – 17 12 25
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se

Adressuppgifter >>

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Tel. 08 23 41 15
Mobil 070 792 11 94
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2021, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy

-->