Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Värdefulla länkar

Vi på Svenska Standardbolag AB har lång erfarenhet av att serva vid start av aktiebolag och företag med lagerbolaget AB Grundstenen. Vi har sedan starten hjälpt mer än 400 000 företag till världen. Nedan har du länkar till informationsrika sidor som kan vara intressanta för dig som ska starta, eller driver, ett bolag.

HITTA EN REVISOR/REDOVISNINGSKONSULT. DeskHero.se hjälper företag att hitta en redovisningskonsult eller en revisor på ett enkelt och effektivt sätt. Tjänsten är kostnadsfri och utan förpliktelser. Förfrågan gör du på www.DeskHero.se >>

KOMMERSKOLLEGIUM är Sveriges myndighet för utrikeshandel och EU:s inre marknad. De ger råd om hur man kan ta reda på vilka krav som ställs på olika varor och tjänster. De kan även hjälpa till vid hinder hos andra myndigheter.
www.kommerskollegium.se

På SKATTEVERKETs sida finns information om hur det går till att starta ett företag, vilka regler som gäller under tiden du driver företaget och hur du en dag avslutar verksamheten. Du kan bland annat läsa om olika företagsformer, F-skatt och bokföring. Du hittar också tidpunkter för deklarationer och information om vad du bör tänka på när du som företagare säljer och köper tjänster.
skatteverket.se

SKATTEVERKETs information om vad skyldighet att bokföra innebär, vad en faktura ska innehålla och när du ska bokföra.
skatteverket.se/bokforing

SKATTEVERKET informerar om vad du måste tänka på om du ska ombilda din enskilda firma till aktiebolag.
skatteverket.se/ombildatillaktiebolag

MOMS kan vara klurigt. Skatteverket informerar men MOMSENS är en sida gjord av en engagerad egenföretagare,  informativ och välbesökt.
skatteverket.se
momsens.se

FINANSINSPEKTIONEN och SVENSKA BANKFÖRENINGEN om att öppna bankkonto:
www.fi.se

Att bli bankkund >>
Därför måste banken ställa frågor >>

BOLAGSVERKET sammanfattar hur och varför alla bolag ska registrera Verklig Huvudman.
www.bolagsverket.se

VERKSAMT.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta eller redan driver ett företag.
www.verksamt.se

ARKIVERA bolagets dokument på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt helt i linje med lagstiftningens krav. Svenska Standardbolag var med vid starten av Depona AB 1999 och blev då delägare. Depona erbjuder alla de arkivlösningar du behöver för att underlätta er arkivprocess av analoga dokument tryckta på papper. Detta oavsett om det gäller ett företag, en organisation, en statlig myndighet, en kommun eller ett landsting.
www.DEPONA.se

DATAINSPEKTIONEN om dataskyddsreformen GDPR som i maj 2018 ersatte Personuppgiftslagen (PUL):
www.datainspektionen.se

GDPR-guider
Företagarna >>
Datainspektionen >>
Verksamt >>

JOBS AND SOCIETY NYFÖRETAGARCENTRUM finns på ett 100-tal orter i landet. Här får du kostnadsfri rådgivning och hjälp med att bedöma din affärsidé. Bakom NyföretagarCentrum står ett brett lokalt kontaktnät av personer och företag som kan bidra med expertråd inför företagsstarten.
www.nyforetagarcentrum.se

COOMPANION-KOOPERATIV UTVECKLING finns i varje län och ger skräddarsydd rådgivning till personer som vill förverkliga idéer tillsammans, från idé till framgångsrikt företag.
www.coompanion.se

ALMI FÖRETAGSPARTNER finns i varje län och hjälper dig som har ett nystartat företag, eller planer på att starta ett. De kan hjälpa dig med bland annat affärsutveckling och finansiering när du ska genomföra din affärsidé.
www.almi.se

STYRELSEAKADEMIEN är en ideell förening som verkar för ett bättre styrelsearbete i svenska företag. De har arton medlemsföreningar med över 5 000 individuella medlemmar och arbetar med utbildning, nätverk, rekrytering och opinionsbildning.
www.styrelseakademien.se

BEDRAGARE
Tyvärr finns det en hel del oseriösa personer som har som sysselsättning att lura företagare. Länkarna nedan ger dig bra information hur man kan skydda sig mot sådana.

Skydda ditt företag mot bedragare >>
Se upp för domänskojare >>

Svensk Handels VARNINGSLISTA varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.
www.svenskhandel.se

Viktig information till dig som ska avveckla eller sälja ditt företag.
EKOBROTTSMYNDIGHETEN:
Till dig som tänker avveckla eller sälja ditt företag >>
BOLAGSVERKET:
Var vaksam om du ska sälja eller avveckla ditt företag >>

KREDITUPPLYSNING
I en kreditupplysning för nystartat bolag bedöms bolagets företrädare, verksamhet/bransch och omvärldsfaktorer. Upplysningsföretagen har automatiska system med parametrar som genererar kreditbedömningar.
Exempel: www.uc.se

Läs Datainspektionens information kring betalningsanmärkningar >>

ALLA BOLAG
Tjänsten allabolag.se bygger på offentligt tillgänglig och uppdaterad information från bl. a. Bolagsverket, SCB och UC AB.
www.allabolag.se

INSAMLINGSSTIFTELSEN IFS RÅDGIVNINGSCENTRUM hjälper speciellt dig som inte är född i Sverige att starta företag. IFS har bland annat informationsträffar men du kan även få kostnadsfri rådgivning på olika språk.
www.ifs.a.se

ENTERPRISE EUROPÉ NETWORK ger dig information och hjälp i frågor som rör EU och den europeiska marknaden. Du kan få svar på frågor, gå på seminarier eller få hjälp med affärskontakter.
www.enterpriseeurope.se


DISCLAIMER

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Tel. 08 23 41 15
Mobil 070 792 11 94
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2021, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy

-->