Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Värdefulla länkar

Nedan har vi listat några viktiga länkar till informationsrika sidor som kan vara intressanta för dig som startar, driver eller ska avveckla ett bolag.

Vi på Svenska Standardbolag AB har lång erfarenhet av bolagsrätt och att starta aktiebolag. Vi erbjuder bolagstjänster i företagandets alla faser med snabb och trygg hantering. Sedan starten 1954 har vi hjälpt mer än 450 000 företag till världen och efter att vi 1992 tog fram en avvecklingstjänst har vi snabbavvecklat mer än 34 000 aktiebolag.


SVENSK FAKTAKONTROLL är ett digitalt beslutsstöd som både är smart och enkel att använda för dig som företagare. Det är viktigt att ha en klar bild över vem du gör affärer med för att kunna bedöma risker och fördelar för att fatta rätt beslut. Den analysen gör du enkelt med hjälp av Svensk Faktakontroll.
www.faktakontroll.se

Skydda dig mot BEDRAGARE. Tyvärr finns det en hel del oseriösa personer som har som sysselsättning att lura företagare. Länkarna nedan ger dig bra information hur man kan skydda sig mot sådana.
Skydda ditt företag mot bedragare >>
Se upp för domänskojare >>

Svensk Handels VARNINGSLISTA varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.
www.svenskhandel.se

Viktig information till dig som ska avveckla eller sälja ditt företag.
EKOBROTTSMYNDIGHETEN:
Till dig som tänker avveckla eller sälja ditt företag >>
BOLAGSVERKET:
Var vaksam om du ska sälja eller avveckla ditt företag >>

KREDITUPPLYSNING
I en kreditupplysning för nystartat bolag bedöms bolagets företrädare, verksamhet/bransch och omvärldsfaktorer. Upplysningsföretagen har automatiska system med parametrar som genererar kreditbedömningar. Läs Datainspektionens information kring betalningsanmärkningar >>

Björn Lundén har bra och enkla program för BOKFÖRING OCH FAKTURERING i webb och app och ett brett utbud av både böcker kurser och seminarier inom företagande, skatt, redovisning, marknadsföring, personal och juridik.
www.bjornlunden.se

SKATTEVERKET
Information om vad skyldighet att bokföra innebär, vad en faktura ska innehålla och när du ska bokföra.
skatteverket.se/bokforing

Vad du måste tänka på om du ska ombilda din enskilda firma till aktiebolag.
skatteverket.se/ombildatillaktiebolag

MOMS kan vara klurigt. Skatteverket informerar men MOMSENS är en sida gjord av en engagerad egenföretagare,  informativ och välbesökt.
skatteverket.se
momsens.se

FINANSINSPEKTIONEN och SVENSKA BANKFÖRENINGEN om att öppna bankkonto:
www.fi.se

Att bli bankkund >>
Därför måste banken ställa frågor >>

BOLAGSVERKET sammanfattar hur och varför alla bolag ska registrera Verklig Huvudman.
www.bolagsverket.se

ARKIVERA bolagets dokument på ett kvalitativt och kostnadseffektivt sätt helt i linje med lagstiftningens krav. Svenska Standardbolag var med vid starten av Depona AB 1999 och blev då delägare. Depona erbjuder alla de arkivlösningar du behöver för att underlätta er arkivprocess av analoga dokument tryckta på papper. Detta oavsett om det gäller ett företag, en organisation, en statlig myndighet, en kommun eller ett landsting.
www.DEPONA.se

DATAINSPEKTIONEN om dataskyddsreformen GDPR som i maj 2018 ersatte Personuppgiftslagen (PUL): www.datainspektionen.se

GDPR-guider
Företagarna >>
Datainspektionen >>
Verksamt >>

JOBS AND SOCIETY NYFÖRETAGARCENTRUM finns på ett 100-tal orter i landet. Här får du kostnadsfri rådgivning och hjälp med att bedöma din affärsidé. Bakom NyföretagarCentrum står ett brett lokalt kontaktnät av personer och företag som kan bidra med expertråd inför företagsstarten.
www.nyforetagarcentrum.se

ALMI FÖRETAGSPARTNER finns i varje län och hjälper dig som har ett nystartat företag, eller planer på att starta ett. De kan hjälpa dig med bland annat affärsutveckling och finansiering när du ska genomföra din affärsidé.
www.almi.se

STYRELSEAKADEMIEN är en ideell förening som verkar för ett bättre styrelsearbete i svenska företag. De har arton medlemsföreningar med över 5 000 individuella medlemmar och arbetar med utbildning, nätverk, rekrytering och opinionsbildning.
www.styrelseakademien.se

ENTERPRISE EUROPÉ NETWORK ger dig information och hjälp i frågor som rör EU och den europeiska marknaden. Du kan få svar på frågor, gå på seminarier eller få hjälp med affärskontakter.
www.enterpriseeurope.se


DISCLAIMER

Följ oss på sociala medier

 


blank

FALUN

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

GÖTEBORG

Kontoret är f n obemannat
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Tel. 040 720 20
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2022, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer Integritetspolicy