Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Värdefulla länkar

Vi på Svenska Standardbolag AB har lång erfarenhet av att serva vid start av aktiebolag och företag med lagerbolaget AB Grundstenen. Vi har sedan starten hjälpt mer än 400 000 företag till världen. Nedan har du länkar till informationsrika sidor som kan vara intressanta för dig som ska starta, eller driver, ett bolag.

 

ALMI FÖRETAGSPARTNER finns i varje län och hjälper dig som har ett nystartat företag, eller planer på att starta ett. De kan hjälpa dig med bland annat affärsutveckling och finansiering när du ska genomföra din affärsidé.
www.almi.se

ENTERPRISE EUROPÉ NETWORK ger dig information och hjälp i frågor som rör EU och den europeiska marknaden. Du kan få svar på frågor, gå på seminarier eller få hjälp med affärskontakter.
www.enterpriseeurope.se

KOMMERSKOLLEGIUM är Sveriges myndighet för utrikeshandel och EU:s inre marknad. De ger råd om hur man kan ta reda på vilka krav som ställs på olika varor och tjänster. De kan även hjälpa till vid hinder hos andra myndigheter.
www.kommers.se

På SKATTEVERKETs sida finns information om hur det går till att starta ett företag, vilka regler som gäller under tiden du driver företaget och hur du en dag avslutar verksamheten. Du kan bland annat läsa om olika företagsformer, F-skatt och bokföring. Du hittar också tidpunkter för deklarationer och information om vad du bör tänka på när du som företagare säljer och köper tjänster.
www.skatteverket.se

SKATTEVERKET informerar om vad du måste tänka på om du ska ombilda din enskilda firma till aktiebolag.
skatteverket.se/ombildatillaktiebolag

FINANSINSPEKTIONEN om att öppna bankkonto:
www.fi.se

BOLAGSVERKET sammanfattar hur och varför alla bolag ska registrera Verklig Huvudman.
www.bolagsverket.se

VERKSAMT.se är ett samarbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket för dig som funderar på att starta eller redan driver ett företag.
www.verksamt.se

DATAINSPEKTIONEN om dataskyddsreformen GDPR som i maj 2018 ersatte Personuppgiftslagen (PUL):
www.datainspektionen.se

GDPR-guider
Företagarna >>
Datainspektionen >>
Verksamt >>

INSAMLINGSSTIFTELSEN IFS RÅDGIVNINGSCENTRUM hjälper speciellt dig som inte är född i Sverige att starta företag. IFS har bland annat informationsträffar men du kan även få kostnadsfri rådgivning på olika språk.
www.ifs.a.se

JOSB AND SOCIETY NYFÖRETAGARCENTRUM finns på ett 100-tal orter i landet. Här får du kostnadsfri rådgivning och hjälp med att bedöma din affärsidé. Bakom NyföretagarCentrum står ett brett lokalt kontaktnät av personer och företag som kan bidra med expertråd inför företagsstarten.
www.nyforetagarcentrum.se

COOMPANION-KOOPERATIV UTVECKLING finns i varje län och ger skräddarsydd rådgivning till personer som vill förverkliga idéer tillsammans, från idé till framgångsrikt företag.
www.coompanion.se

STYRELSEAKADEMIEN är en ideell förening som verkar för ett bättre styrelsearbete i svenska företag. De har arton medlemsföreningar med över 5 000 individuella medlemmar och arbetar med utbildning, nätverk, rekrytering och opinionsbildning.
www.styrelseakademien.se

BEDRAGARE
Tyvärr finns det en hel del oseriösa personer som har som sysselsättning att lura företagare. Länkarna nedan ger dig bra information hur man kan skydda sig mot sådana.

Skydda ditt företag mot bedragare >>
Se upp för domänskojare >>

Svensk Handels VARNINGSLISTA varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande.
www.svenskhandel.se/varningslistan

KREDITUPPLYSNING
I en kreditupplysning för nystartat bolag bedöms bolagets företrädare, verksamhet/bransch och omvärldsfaktorer. Upplysningsföretagen har automatiska system med parametrar som genererar kreditbedömningar.
Exempel: www.uc.se

Läs Datainspektionens information kring betalningsanmärkningar >>

ALLA BOLAG
Tjänsten allabolag.se bygger på offentligt tillgänglig och uppdaterad information från bl. a. Bolagsverket, SCB och UC AB.
www.allabolag.se

FALUN

Magasinsgatan 7B
Box 292
791 27 Falun

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Kungsgatan 42, 7 tr
Box 7127
103 87 Stockholm

Tel. 08 23 41 15
Mobil 072 229 84 39
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Drottninggatan 36
Box 11193
404 24 Göteborg

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Adelgatan 19
Box 4459
203 15 Malmö

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2016, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare Disclaimer