Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Vad är ett varumärke?


Ett varumärke är ett namn på en vara/tjänst till skillnad mot ett företagsnamn som är namnet på verksamheten. Ofta registrerar man ett värdefullt företagsnamn också som varumärke eftersom kombinationseffekten medför ett avsevärt starkare skydd mot konkurrenter, jämfört med att ha enbart namnet på företaget registrerat.

Utökat skydd

Ett varumärke kan registreras nationellt, inom hela EU eller som Internationellt märke. För enskild firma, handelsbolag och kommanditbolag finns en särskild fördel med varumärke eftersom ett (svenskt) varumärke gäller för hela riket till skillnad från dess företagsnamn som bara skyddas lokalt för länet.

Kontakta oss

Ring, chatta eller maila oss om du har några frågor eller funderingar kring varumärkesregistrering! Vi har öppet alla vardagar 08.00 – 16.30.

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!