Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Från enskild firma till aktiebolag


 

Valet av företagsform när man startar en verksamhet är inte alltid självklart. Även om de flesta väljer aktiebolag kan det i en del fall vara svårt att avgöra vilket som på sikt är bäst. Ibland är det en fördel att ha verksamheten både som aktiebolag och som enskild firma.

Om man har valt att ha enskild firma och rörelsen återkommande ger överskott är det dags att fundera på att byta till aktiebolag. En annan anledning är om man vill utöka verksamheten och involvera fler ägare.

Vi gör det enkelt

Vid byte av företagsform är det mycket att tänka på och en miss kan bli dyrbar. Via vår tjänst Rullstenen hjälper vi dig så att du får kontroll på alla delar i processen såsom överlåtelseavtal mellan enskilda firman och aktiebolaget, avregistrering och nyregistrering för F-skatt och moms, bokföringsinstruktioner, informationsbrev till leverantörer m m. När vi tagit del av din information om verksamheten gör vi dig uppmärksam på om det är något särskilt vi ser att du behöver tänka på eller göra.

Prisförfrågan Kontakta oss

Läs mer om Rullstenen >>

Starta ett aktiebolag

Det smidigaste sättet att skaffa ett aktiebolag är att köpa vårt lagerbolag AB Grundstenen samtidigt som du beställer tjänsten Rullstenen.

Läs mer om AB Grundstenen >>

Kontakta oss

Har du frågor om företagsform eller annat bolagsärende? Kontakta något av våra kontor!

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Malmö 040 – 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Våra kontor >>

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>