Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Behöver du avveckla ditt vilande aktiebolag?


Om du ska avveckla ditt vilande aktiebolag kan vi hjälpa dig med snabbavveckling av bolaget.

Vid snabbavveckling säljer du ditt aktiebolag till oss. Vi avvecklar därefter bolaget i vår ägo och det blir vårt ansvar att bland annat göra årsredovisning och inkomstdeklaration. 

Du får betalt direkt och slipper invänta de 8 – 10 månader som det annars skulle ta med en traditionell likvidationsprocess.

Minimera risk – kontrollera köparen av ditt bolag

När du säljer ditt aktiebolag bör du kontrollera din köpare för att minimera riskerna för komplikationer i samband med försäljningen, det är viktigt att sälja till en seriös aktör. Anlitar du Svenska Standardbolag för snabbavveckling gör du ett klokt val, vi har koll på alla delar på Bolagsverkets checklista vid försäljning av aktier i aktiebolag.

Vi säljer aldrig våra avvecklingsbolag vidare 

Vi tar ansvar för att bolagen vi köpt förvaltas tills avvecklingen är klar. Avvecklingen sker genom fusion eller likvidation. Vi säljer aldrig våra avvecklingsbolag vidare. Med oss kan du känna dig lugn och trygg att ditt bolag och ägarnas befogenheter och skyldigheter gentemot Skatteverket (m fl) hanteras på korrekt.

Bolagsverket varnar för oseriösa bolagsavvecklare

Vi uppfann tjänsten snabbavveckling på 90-talet har sedan dess likviderat närmare 39 000 aktiebolag. Bekvämligheten med snabbavveckling till ett rimligt pris och att få snabb betalning har gjort succé.

Naturligtvis har andra försökt att kopiera vår innovation och det finns aktörer som marknadsför snabbavveckling av aktiebolag till låga priser där syftet är att sälja bolagen vidare som bolag med exempelvis bankkonto och F-skatt.

Bolagsverket varnar för oseriösa företag som erbjuder sig att köpa eller avveckla verksamheter. Artikel publicerad i Dagens Industri 2023-09-26:

Kontakta oss

Kontakta oss så berättar vi mer!

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!