Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Varför vill man köpa ett historikbolag?

Köparen av ett historikbolag vill ha en flygande start och av olika skäl slippa ansöka om F-skatt och bankkonto. Det kan också vara så att det köpta bolaget har en hög rating hos UC och andra kreditupplysningsföretag, vilket kan underlätta att få kredit hos leverantörer.

Personer med dålig betalningshistorik, exempelvis tidigare konkurser och/eller betalningsanmärkningar, har ofta svårt att få bankkonto och F-skattsedel. För dessa kan historikbolag vara enda vägen till eget fungerande bolag. Det finns statistik som visar att historikbolag oftare än andra bolag hamnar i betalningsproblem vilket till och med kan vara uppsåtligt, d v s att köparens avsikt från början är att använda historikbolaget för att beställa varor, låna pengar etc, utan att betala för sig.


Vi rekommenderar att du startar företag med ett nytt aktiebolag. Du kan antingen köpa ett lagerbolag från oss, AB Grundstenen, som har ett färdigt organisationsnummer eller välja att bilda ett aktiebolag från grunden (s k nybildning). Med ett lagerbolag kommer du igång omgående, en nybildning tar något längre tid.

Vi hjälper dig med ditt bolag


  • Starta med lagerbolag. Kom igång med ditt bolag direkt med AB Grundstenen.
  • Driva bolag. Vi hjälper dig med alla dina bolagsrättsärenden.
  • Avveckla aktiebolag. Avveckla aktiebolag snabbt med vår snabbavveckling Slutstenen.

Har du en bolagsfråga? Kontakta oss!

Vill du hellre ringa? 023 - 79 23 00

Genom att skicka in dina uppgifter samtycker du till vår Integritetspolicy

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!