Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Kan jag öppna företagskonto trots betalningsanmärkning?


 

Att driva företag är riskabelt. Oavsett hur seriös man än är kan man ändå drabbas av oförutsedda händelser som gör att marknaden viker och företaget tvingas i konkurs. När marknaden återhämtat sig eller man har funnit ny affärsidé och vill starta nytt företag kan det uppstå svårigheter till exempel i form av nekade krediter.

Kan jag starta aktiebolag med betalningsanmärkning?

Skulder eller betalningsanmärkningar är i inget hinder för att starta aktiebolag. Kravet som finns är att stiftare av aktiebolaget är en myndig person som inte har förvaltare, försatt i personlig konkurs eller är belagd med näringsförbud. Dock behöver företag ett företagskonto hos en bank för att kunna betala och ta betalt i den dagliga verksamheten.

En förutsättning för att kunna driva ett företag är som regel att man har ett vanligt konto hos banken för att kunna ta emot och göra egna betalningar. Det händer tyvärr att banken vägrar en företagare med betalningsanmärkning att öppna ett sådant konto. Man kan begära att få veta vad banken anser sig ha för särskilda skäl för att neka öppnande av bankkonto.

Varför får mitt bolag inte öppna företagskonto hos banken?

Din bank har rätt att neka ditt bolag att få öppna ett företagskonto. Vanliga skäl till att inte få öppna konto kan vara:

  • Du har misskött dig gentemot banken.
  • Banken inte kan kontrollera din identitet.
  • Det finns oro för penningtvätt, finansiering av terrorism, eller något annat brott.

Läs mer

Lag (1995:1571) om insättningsgaranti >> (§11 d)

Tillgång till företagskonto >>

 

Kontakta oss

 

Ring, maila eller chatta gärna med oss för mer information! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30 och du hittar oss centralt i Falun (HK), Stockholm och Malmö.

 

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se

 

Adressuppgifter >>

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

 

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!