Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Hur kan jag skydda mitt firmanamn?


I grunden är ett företags namn ett namn på rörelsen, dvs verksamheten, medan ett varumärke är namn på en vara eller en tjänst. Att registrera ett unikt namn som både firmanamn och varumärke medför därför en form av ”korsbefruktning” som innebär ett betydligt starkare skydd än att bara ha ett namn som antingen firmanamn eller varumärke.

Ett bra firmanamn bör registreras som varumärke

Om man tror sig veta att verksamheten kommer att få ett namn som kan vara attraktivt kan det vara värt investeringen att ordna med varumärke omgående för att undvika risken att någon konkurrent hinner emellan med att registrera liknande varumärke.

Svaret på frågan blir alltså att ett bra namn är klokast att registrera som både företagsnamn och varumärke. 

Vi hjälper dig!

Vänder du dig till oss kan du vara trygg i att bli väl omhändertagen oavsett om det handlar om att registrera varumärke, eller annat bolagsärende.

Har du kanske själv anmält ett viktigt företagsnamn eller sökt varumärke men fått besked från registreringsmyndigheten att namnet/varumärket inte kan godkännas? Hör gärna i så fall av dig till oss, det är mycket möjligt att vi kan finna en lösning.

Fler frågor?

Vi besvarar dem gärna. Kontakta vår varumärkesavdelning!

Falun (HK): 023 79 23 00

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!