Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Dags för utlösen av delägare i aktiebolag?


Ska du köpa ut eller ändra aktieägare i ditt bolag? Det kan gälla en generationsväxling till yngre familjemedlemmar eller om en aktieägare inte vill stanna kvar i ett samarbete med delägarskap. Det är då naturligt att den som vill lämna företaget också vill sälja sina aktier. I mindre verksamheter är det vanligast att övriga aktieägare bolaget blir de som köper aktierna.

Värdet på bolaget

För att kunna köpa ut en aktieägare behöver ägarna i bolaget komma överens om värdet på bolaget och ta reda på vad en köparen kan vara villig att betala för aktierna. Vid värderingen av bolaget sammanställs viktiga parametrar som har betydelse som den faktiska balansräkningen och storlek på bolaget, lönsamhet, hur långsiktigt säkra intäkterna är o s v.

Metoder för betalning

  • Övriga aktieägare köper aktierna.
  • Inlösen av aktier och betalning från bolagets egna medel.
  • Separering av kapital till annat bolag.

Vi har hjälp många företagare med att lösa ut en aktieägare i ett bolag.
I vår tjänst ingår konsultation och den dokumentation som ni behöver.

Kontakta oss

Ring, chatta eller besök gärna något av våra kontor om du vill veta mer om våra bolagstjänster! Vi har öppet alla vardagar 08-16.30.

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!