Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Dags att byta företagsform?


Vårt samhälle blir alltmer komplext och globalt. För bara några decennier sedan kunde ett företagande fungera bra med att en verksamhet drevs engagerat, med dagens digitaliserade värld och tillgången till snabb information via Internet har vikten för ett företag av att synas i alla möjliga sammanhang ökat dramatiskt. Visserligen kan ett bra skött företag fortfarande få en tillströmning av kunder via rekommendationer, men för många krävs även en högkvalitativ marknadsföring.

De allra flesta som startar eget väljer att driva det som aktiebolag från start. Anledningarna är bland annat överkomligt startkapital (fr 25 000 kr), aktiebolagets bättre rykte i förhållande till andra företagsformer, begränsat risktagande, en klar struktur som gör det enkelt att hålla isär företagets pengar från den privata ekonomin m m.

Ombilda från enskild firma till aktiebolag

Den som är osäker om affärsidén håller kanske väljer att börja med enskild firma eller handelsbolag/kommanditbolag för att senare, när man fått snurr på verksamheten, byta till aktiebolag. Även de som driver en ekonomisk förening kan välja att byta till aktiebolag för att få större kontroll över vem som äger företaget. Det är dock viktigt att tänka på att i enskild firma eller handelsbolag innebär en kraschad verksamhet att man privat riskerar allt vad man äger och har.

Vi har en omfattande tjänst som fångar upp lämplighet, konsekvenser, sidoeffekter och formaliteter kring övergång från enskild firma till aktiebolag. Kontakta oss för konsultation!

Välj rätt företagsform

Oavsett de fördelar man ser av att byta företagsform är det angeläget att vara medveten om vilka konsekvenser bytet kan föra med sig. 

Kontakta oss

Har du frågor om att starta bolag eller annat kring företagande, kontakta oss!

Falun (HK) 023 79 23 00
Stockholm 08 23 41 15
Malmö 040 720 20

E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!