Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Hur delar man ett aktiebolag?


 

En delning av ett aktiebolag är en uppdelning av bolaget genom ett särskilt förfarande där tillgångar och skulder övergår direkt till de nya bolagen utan något särskilt utdelnings- eller likvidationsförfarande.

 

Delning/Fission

 

Delning och fission är samma sak. Det heter delning i aktiebolagslagen och fission i skattelagen.

 

Varför delar man upp ett aktiebolag?

 

Delning av ett aktiebolag kan bero på nya förutsättningar för ägarna som gör att man behöver gå skilda vägar eller exempelvis ett stundande generationsskifte.

 

Delning av aktiebolag kan ske på två sätt:

 

FULLSTÄNDIG DELNING

 

Vid fullständig delning delas ett bolags verksamhet upp mellan två eller flera aktiebolag. Delningen genomförs genom att det överlåtande bolagets samtliga tillgångar och skulder överförs till övertagande bolag och det överlåtande bolaget upplöses utan likvidation.

 

PARTIELL DELNING

 

Partiell delning innebär att en del av det överlåtande bolagets tillgångar och skulder överförs till ett eller flera bolag utan att det överlåtande bolaget upplöses.

 

Vi hjälper dig!

 

Delningen av aktiebolaget innehåller flera olika processdelar vilka är viktiga att de sker på rätt sätt. Vi på Svenska Standardbolag har lång erfarenhet av delning av aktiebolag. Med oss kan du känna dig trygg med att delningsplan och övriga dokument upprättas på ett korrekt sätt och att registrering hos berörda myndigheter går rätt till.

 

Vi har fast pris och snabb handläggning. Kontakta oss så kan vi berätta mer!

 

Prisförfrågan Beställ

 

Kontakta oss

 

Har du frågor eller funderingar kring bolagsärenden, tveka inte att kontakta oss. Ring, maila eller chatta, vi har öppet alla vardagar 08.00 - 16.30. Vill du besöka något av våra kontor så finns vi centralt i Stockholm, Malmö och Falun.

 

Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se

 

Våra kontor >>

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>