Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Avveckla aktiebolag

Låt oss hjälpa dig med avvecklingen av ditt aktiebolag. Du kan välja mellan två alternativ, enklast och snabbast är vår snabbavveckling Slutstenen, det andra alternativet är traditionell (frivillig) likvidation.

Flera av Sveriges aktiebolag ligger vilande och bedriver inte någon verksamhet på grund av ett ägarbyte eller någon annan typ av strukturomvandling i företaget. Ett exempel är då verksamheten lämnas vidare till nästa generation och som regel blir då själva aktiebolaget kvar som ett vilande bolag. När man inte längre har någon nytta av sitt aktiebolag är ofta det bästa alternativet att avsluta och avveckla bolaget.

Vår Snabbavveckling är idag det vanligaste sättet när man ska avveckla ett aktiebolag på ett snabbt och smidigt sätt. Vi skapade tjänsten 1992 har sedan dess avvecklat mer än 20 000 aktiebolag. Vi hjälper även till med traditionell (frivillig) likvidation. Den proceduren tar längre tid och man behöver vänta i ca 8 månader för att utskiftning ska bli klart.

Så här går det till (PDF)

Mer om snabbavveckling Offert för snabbavveckling

Hur avvecklar jag mitt aktiebolag?

Alt 1: Snabbavveckling – sälj till oss och få betalt direkt

Ett aktiebolag avvecklas enkelt genom vår snabbavveckling Slutstenen. Bolaget avvecklas genom att du säljer ditt vilande bolag till oss. Hanteringen tar från offert till avslutat köp tar normalt några arbetsdagar. Du får betalt direkt och behöver inte vänta. Därefter påbörjar vi omgående avvecklingen av bolaget. Vi genomför hela avvecklingsprocessen i vår ägo och du slipper på så sätt all hantering av bolaget. Vi är måna om att avvecklingen sker på ett korrekt sätt och att du som säljare kan du känna dig trygg. Vi garanterar bl a att eventuella obetalda skatter i bolaget hanteras på ett korrekt sätt för att undvika onödiga risker för säljaren.

Kontrollera alltid vem du anlitar för att avveckla ditt bolag!

En avveckling av ett aktiebolag tar tid. Du som säljare bör säkerställa att den du anlitar för avvecklingen har lång erfarenhet och mycket god ekonomi. Den du anlitar skall genomföra det du som bolagsman ansvarar för.

Hur går snabbavveckling till?

När en offertförfrågan inkommer gör vi en analys av bolagets aktuella balans- och resultatrapport. Utifrån dessa beräknar vi en köpeskilling. Avtal skapas vid accept och när avtal undertecknats förvärvar vi bolaget. Vi genomför avvecklingen i vår ägo och tar ansvar för all hantering och administration av bolaget såsom skalbolagsdeklaration, skattebetalningar, bolagets redovisning, avregistrering av moms, eventuell årsredovisning under avvecklingstiden, deklarationer med mera.

För snabbast hantering, beställ offert på snabbavveckling av aktiebolag online.
Mer om snabbavveckling Offert för snabbavveckling
Kontakta oss

Alt 2: Avveckla bolaget med traditionell (frivillig) likvidation

Traditionell likvidation är ett sätt för aktieägarna att avsluta ett bolags liv. Vi hjälper till med formalia och de handlingar som krävs för likvidationen men administration och förvaltning under likvidationstiden tas fortfarande om hand av bolaget, som tidigare.

Hur går traditionell likvidation till?

Bolagsstämman beslutar att bolaget skall träda i likvidation och avvecklas. Efter beställning upprättar vi skiftes- och slutredovisningshandlingar samt tillhandahåller likvidator för bolaget. Vid traditionell (frivillig) likvidation av aktiebolag tar det ca 8-10 månader tills att ägaren kan få sina eventuella tillgångar utskrivna ur bolaget.

Kan du inte vänta 10 månader på utskiftning? Då rekommenderar vi vår snabbavveckling Slutstenen.
Mer om likvidation Beställ likvidation
Kontakta oss

FALUN

Magasinsgatan 7B
Box 292
791 27 Falun

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Kungsgatan 42, 7 tr
Box 7127
103 87 Stockholm

Tel. 08 23 41 15
Mobil 072 229 84 39
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Drottninggatan 36
Box 11193
404 24 Göteborg

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Adelgatan 19
Box 4459
203 15 Malmö

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2016, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare