Skydda firmanamn eller registrera varumärke?


I grunden är ett företags namn ett namn på rörelsen, dvs verksamheten, medan ett varumärke är namn på en vara eller en tjänst. Att registrera ett unikt namn som både firmanamn och varumärke medför därför en form av ”korsbefruktning” som innebär ett betydligt starkare skydd än att bara ha ett namn som antingen firmanamn eller varumärke.

Ett bra firmanamn bör registreras som varumärke

När man startar ett företag kommer ofta kostnaderna omgående medan intäkterna dröjer tills verksamheten fått fart. Om man funderar över varumärkesregistrering är det då naturligt att vänta med varumärke till ett senare tillfälle.

Om man tror sig veta att verksamheten kommer att få ett namn som kan vara attraktivt är det lämpligt att ändå ordna med varumärke omgående för att undvika risken att någon konkurrent hinner emellan med att registrera liknande varumärke.

Svaret på frågan blir alltså att ett bra namn mår bäst av att registreras som både företagsnamn och varumärke. Läs mer >>

Vi hjälper dig!

Vänder du dig till oss kan du vara trygg i att bli väl omhändertagen oavsett om det handlar om att registrera varumärke eller firma eller annat bolagsärende.

Har du kanske själv anmält ett viktigt företagsnamn eller sökt varumärke men fått besked från registreringsmyndigheten att namnet/varumärket inte kan godkännas? Hör gärna i så fall av dig till oss, det är mycket möjligt att vi kan finna en lösning.

Prisförfrågan Beställ

Fler frågor?

Vi besvarar dem gärna. Kontakta vår varumärkesavdelning!

Falun (HK): 023 – 79 23 00
E-post: info@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>