Hoppa till huvudinnehållet Hoppa till sidfoten

Ska du registrera ett varumärke?


Att registrera varumärke är både en kostsam och komplex process. Med oss som varumärkesombud får du hjälp med hela ansökningsprocessen. Du får tillgång till vår erfarenhet och specialkompetens inom varumärkesområdet som kan vara till stor hjälp för att ditt varumärke ska registreras på bästa sätt.

Många frågor vi får om varumärkesregistrering handlar om klassning av varor och tjänster, val av märkestyp eller vad som är bäst att göra om man stöter på hinder. Ett bra ombud förstår hur ditt varumärke ska användas på marknaden och i din verksamhet och samt vilka faktorer som är viktiga.

Kontakta oss

Vi på Svenska Standardbolag har mer än 30 års erfarenhet av att hjälpa våra kunder med varumärkesskydd, såväl inom Sverige som internationellt, och relaterade tjänster som bevakning av kunders varumärken mm.

Om du har ett värdefullt företagsnamn, åtråvärd logotype eller unik produkt och vill skydda dig mot befintliga eller framtida konkurrenter har vi kunnandet kring varumärkesregistrering.

Kostnadsförslag

När du beställer en varumärkesregistrering gör vi alltid först en bedömning av möjligheterna för registrering av ditt varumärke samt en uppskattning av registreringskostnaden. Kostnaden kan variera beroende på vilken typ av varumärke som ska registreras och dess skyddsomfång.

Om du väljer att gå vidare och genomföra en varumärkesansökan drar vi av kostnaden för analysen vid den fortsatta handläggningen av ditt ärende.

Att registrera Särskilt Företagsnamn (fd bifirma) kan vara ett alternativ

Det händer att man kommer på ett bra namn som dock inte uppfyller villkoren för att registrera varumärke. Då kan man istället registrera namnet som ett s k Särskilt Företagsnamn på sitt aktiebolag (det som tidigare kallades bifirma). Särskilt Företagsnamn ger inte fullt lika starkt skydd som varumärkesregistrering men är billigare att registrera och går som regel också snabbare.

Frågor?

Vi har öppet alla vardagar 08.00-16.30. Ring, maila eller chatta gärna med oss för mer information om våra bolagstjänster!

Varumärkesavdelningen (HK): 023 – 79 23 00 E-post: info@standardbolag.se

 

Svenska Standardbolag AB har sedan 1954 varit i det svenska näringslivets tjänst. Mest kända är våra lagerbolag AB Grundstenen och vår snabba och enkla avveckling av aktiebolag. Andra bolagsärenden vi dagligen jobbar med är bland annat fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.

Ledande inom bolagsfrågor och lagerbolag

Med vår kompetens och erfarenhet kan du känna dig trygg!

Denna webbplats använder kakor/cookies för att ge dig som besökare optimerad funktionalitet och bättre användarupplevelse samt för att vi ska kunna analysera trafiken på våra webbsidor.

Läs vår Integritetspolicy >>