Vad kostar det att snabbavveckla ett bolag?
2020-12-04 Kostnaden för en snabbavveckling beror på storleken på ditt bolag. Vi baserar alltid beräkning på bolagets aktuella resultat och balansrapport.
Skillnaden mellan bolagets tillgångar och skulder är bolagets värde, vilket ger vad vi betalar för aktierna i bolaget. Skillnaden mellan vad vi erbjuder att betala dig för aktierna och bolagets värde är din kostnad.
I detta belopp ingår bolagets alla kostnader under avvecklingstiden vilket bland annat är administration av bolaget och avgifter till Bolagsverket.
Exempel:
Om ditt bolag har tillgångar på 100 000 kronor och inga skulder erbjuder vi normalt att betala dig 90 000 kronor för aktierna. Din kostnad blir 10 000 kronor. Om ditt anskaffningsvärde på aktierna i detta bolag var 50 000 kronor innebär det att din faktiska kostnad är mellan 5 000 kronor och 8 000 kronor då du som säljare ska betala vinstskatt på skillnaden mellan vad vi betalar och vad du erlagt för aktierna från början.
Vi avvecklar alltid ditt bolag
Väljer du snabbavveckling av ditt bolag med oss kommer avvecklingen att ske genom en likvidation eller fusion i vår ägo. Du slipper all hantering/administration av bolaget under avvecklingstiden. Du kan känna dig trygg med att bolaget och ägarnas skyldigheter gentemot Skatteverket (m fl) kommer att hanteras korrekt. Läs mer >>
Kontakta oss
Gör en kostnadsfri offertförfrågan för snabbavveckling av ditt bolag eller kontakta oss så kan vi berätta mer.
Falun (HK) 023 – 79 23 00
Stockholm 08 – 23 41 15
Göteborg 031 – 17 12 25
Malmö 040 – 720 20
E-post: info@standardbolag.se
Läs mer
Ska du avveckla ditt aktiebolag? >>
Vilka fördelar har snabbavveckling >>
Snabbavveckling – snabbt och enkelt>>
Likvidation eller Snabbavveckling >>
Svenska Standardbolag AB är sedan 1954 i det svenska näringslivets tjänst med så gott som allt som kräver registrering hos Bolagsverket. Mest kända är vi för att tillhandahålla s k lagerbolag och lagerföreningar samt vår unika snabbavvecklingstjänst Slutstenen. Bland våra andra tjänster kan nämnas fusioner, ökning och minskning av aktiekapital, ändring av företagsnamn, varumärken och registrering av domännamn.