Sök

VLedande inom bolagsfrågor och lagerbolag sedan 1954

Kompanjonsavtal – en försäkring

Utan ett kompanjonsavtal riskerar man att få hantera en oväntad och svårlösta konflikter. Vi hjälper dig att upprätta ett komapnjonsavtal!

När man startar ett kommanditbolag eller handelsbolag tillsammans är det viktigt att man samtidigt gör ett kompanjonsavtal som reglerar det som görs i bolaget. Ett kompanjonsavtal kan upprättas vid alla former av företagande. När man gör det för ett aktiebolag brukar det kallas för aktieägaravtal.
Beställ kompanjonsavtal

Skriva ett kompanjonsavtal mellan ägare i ett bolag gör man enklast när samarbetet fungerar som bäst. I det fall man blir oense i företaget är det som regel mycket svårt att hitta en bra lösning.

Utan ett kompanjonsavtal riskerar man att få hantera en oväntad och svårlösta konflikter.

Rekommendation för kompanjonsavtal

Vår rekommendation är att lyfta fram frågan om kompanjonsavtal till en prioriterad fråga. Gör hellre ett enkelt kompanjonsavtal som förändras vid behov istället för att inte ha något avtal alls. Oväntade konflikter kan uppstå när som helst och många gånger kan de lösas med stöd av ett avtal.

Eftersom frågan är viktig ingår alltid ett kompanjonsavtal vid köp av ett kommanditbolag eller handelsbolag av Svenska Standardbolag AB. Till fast pris gör vi då ett kompanjonsavtal som täcker in vad som bör regleras i avtalet, bl a vad som ska gälla avseende ägarförändringar, samråd, konkurrensförbud, styrelserättigheter, lön, avtalstid och vad som ska ske vid dödsfall, utlösen av dödsbo, konkurs, tvist, etc.

Priser för kompanjonsavtal

För att få aktuell prisuppgift på kompanjonsavtal och den tjänst du är intresserad av, var vänlig kontakta något av våra kontor eller se vår prisinformation. Osäker på något? Ring oss! Vi svarar gärna på dina frågor.

Gör så här

Beställ kompanjonsavtal online för snabb hantering. Vi tar hand om samtlig formalia i ditt ärende och hanterar ditt kompanjonsavtal professionellt, smidigt och enligt gällande lagar och förordningar. Du kan även beställa kompanjonsavtal via blankett för utskrift som du skickar till oss.

Beställ kompanjonsavtal online
  • Beställ kompanjonsavtal genom onlinebeställningen.
  • Vi skriver avtalet och skickar till dig för genomläsning och undertecknande.

Relaterad information

Värdefull information gällande kompanjonsavtal. Svar på vanliga frågor samt info kring när det är viktigt med kompanjonsavtal, vad man bör tänka på vid utformning av kompanjonsavtal och mycket mer. Undrar du över något är du självklart alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Relaterad information

FALUN

Magasinsgatan 7B
Box 292
791 27 Falun

Tel. 023 79 23 00
info@standardbolag.se

STOCKHOLM

Kungsgatan 42, 7 tr
Box 7127
103 87 Stockholm

Tel. 08 23 41 15
Mobil 072 229 84 39
stockholm@standardbolag.se

GÖTEBORG

Drottninggatan 36
Box 11193
404 24 Göteborg

Tel. 031 17 12 25
Mobil 072 229 84 49
goteborg@standardbolag.se

MALMÖ

Adelgatan 19
Box 4459
203 15 Malmö

Tel. 040 720 20
Mobil 072 229 84 79
malmo@standardbolag.se

Svenska Standardbolag AB är marknadsledande inom Bolagsfrågor och Lagerbolag.

Vi har sedan 1954 bistått svenskt näringsliv med bolagstjänster såsom att bilda och starta aktiebolag, avveckla bolag, fusionsplaner etc vid mer än 400 000 tillfällen.

Copyright © 2016, Svenska Standardbolag AB (org.nr. 556059­-8434)PresskontaktAnsvarig utgivare